Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
31.10.2022 07:45

TTSK získal Cenu Európskeho týždňa mobility za celoročnú aktivitu


Banner.


Za dlhodobo zavádzané systémové a trvalé opatrenia v regióne, ktoré významne prispievajú k udržateľnej doprave, získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v kategórii aktívnych samosprávnych krajov Cenu Európskeho týždňa mobility (ETM). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Kampaň na národnej úrovni od roku 2014 koordinuje Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP), vyhlasovateľom je Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR. "Osobne som rád, že až toľké samosprávy a organizácie si v tomto ročníku vzali myšlienku za svoju a dokázali ju pretaviť do kreatívnych, jedinečných aktivít na podporu udržateľnej mobility," uviedol rezortný minister Ján Budaj.

"Na rozvoji a propagácii udržateľných spôsobov dopravy v kraji pracujeme dlhodobo. Cena je pre nás povzbudenie do ďalšej práce na osvetových aj investičných aktivitách, vďaka ktorým zlepšujeme kvalitu životného prostredia a života obyvateľov," uviedla cyklokoordinátorka Trnavského kraja Silvia Szokolová.

Kraj od roku 2018 zrealizoval deväť projektov na výstavbu 35 (km) cyklotrás v hodnote viac ako 8,2 milióna eur. "Niektoré z úsekov sú už zrealizované, iné sú vo fáze výberu zhotoviteľa stavebných prác. Z vlastného rozpočtu postaví TTSK 1,9 km dlhý úsek cyklotrasy medzi Jaslovskými Bohunicami a atómovou elektrárňou. Dotáciami spolufinancuje výstavbu cyklotrás popri Klátovskom ramene Malého Dunaja a medzi Bohdanovcami nad Trnavou a Špačincami," informovala cyklokoordinátorka.

Za prechádzajúcich päť rokov vyznačil samosprávny kraj 616 km novopovolených cykloturistických trás a značenie obnovil na ďalších 473 km trás. Prostredníctvom Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj zaviedol TTSK cyklobusy zo Senca cez Jelku do Šamorína, respektíve z Trnavy do Malých Karpát. Z dotačnej schémy prispela na vytvorenie požičovne elektrobicyklov pri novom Turisticko-informačnom centre (TIC) v Smrdákoch.

Hlavným cieľom kampane Európskeho týždňa mobility (ETM) je povzbudiť samosprávy zaviesť a podporovať opatrenia udržateľnej mestskej mobility a umožniť ich obyvateľom vyskúšať si alternatívne spôsoby dopravy voči užívaniu automobilov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Prostredníctvom ETM 2020 podporme čistejšiu dopravu pre všetkých
Slovenská agentúra životného prostredia, koordinátor národnej kampane, vyzýva slovenské mestá, obce, organizácie, inštitúcie a školy, aby sa zapojili do Európskeho týždňa mobility (ETM) 2020.
viac
16.09.2020
Európsky týždeň mobility 2020 oslávime inak
Do národnej kampane Európsky týždeň mobility 2020 sa napriek dosahom pandémie Covid- 19 do 14. septembra zaregistrovalo 49 samospráv a 22 originálnych aktivít zástupcov organizácií, inštitúcií či škôl.
viac
27.06.2022
Štartuje kampaň Európsky týždeň mobility, témou bude Lepšia dostupnosť
Na Slovensku štartuje kampaň Európsky týždeň mobility (ETM). Tento rok bude témou Lepšia dostupnosť, s mottom Cestujme zodpovedne. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.
viac
22.08.2022
Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility je lepšia dostupnosť
Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility, ktorý sa bude konať od 16. do 22. septembra, je lepšia dostupnosť s mottom Cestujme zodpovedne. K dnešnému dňu je v rámci Slovenska zapojených 41 miest, mestských častí či obcí a dve organizácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %