Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.08.2022 07:55

Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility je lepšia dostupnosť


ETM - Lepšia dostupnosť - cestujme zodpovedne.


Témou tohtoročného Európskeho týždňa mobility, ktorý sa bude konať od 16. do 22. septembra, je lepšia dostupnosť s mottom Cestujme zodpovedne. K dnešnému dňu je v rámci Slovenska zapojených 41 miest, mestských častí či obcí a dve organizácie.


Vyhlasovateľom kampane je Ministerstvo životného prostredia SR, národným koordinátorom Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP). TASR o tom informovala hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.       

Kampaň je určená širokej verejnosti, registrujú sa však do nej len samosprávy a organizácie. K dnešnému dňu je v rámci Slovenska zapojených 41 miest, mestských častí či obcí a dve organizácie. "Samosprávy majú v rámci ETM ideálnu príležitosť ukázať svojim obyvateľom a verejnosti aktivity, ktoré realizovali, realizujú či plánujú realizovať nielen pre zlepšovanie udržateľnejších foriem dopravy, ale ktoré vedú aj k skvalitneniu života ich obyvateľov," priblížila Pšenáková. Taktiež to môžu byť opatrenia v prospech budovania prvkov zelenej infraštruktúry. Samosprávam, ktoré sa do kampane zaregistrujú do 25. augusta, poskytne SAŽP vhodné predmety, ktoré im poslúžia pri organizovaní podujatí pre verejnosť.     

Do ETM sa  počas celého roka môžu prihlásiť aj inštitúcie, verejné i mimovládne organizácie, súkromné firmy, centrá voľného času, prevádzkovatelia verejnej dopravy či školy.       

Súčasťou ETM je aj národná súťaž o Cenu ETM, ktorej cieľom je zvýšiť motiváciu samospráv a organizácií k účasti. Tento rok sa môžu zapojiť do troch kategórií, a to aktívna samospráva, aktívny samosprávny kraj a aktívna organizácia. Prihlášky je možné podávať do 30. septembra.       

Hlavným cieľom celoeurópskej kampane je zvyšovať povedomie o udržateľnej mestskej mobilite a tým podporiť zmenu správania verejnosti v prospech aktívnej mobility.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.06.2020
Prostredníctvom ETM 2020 podporme čistejšiu dopravu pre všetkých
Slovenská agentúra životného prostredia, koordinátor národnej kampane, vyzýva slovenské mestá, obce, organizácie, inštitúcie a školy, aby sa zapojili do Európskeho týždňa mobility (ETM) 2020.
viac
16.09.2020
Európsky týždeň mobility 2020 oslávime inak
Do národnej kampane Európsky týždeň mobility 2020 sa napriek dosahom pandémie Covid- 19 do 14. septembra zaregistrovalo 49 samospráv a 22 originálnych aktivít zástupcov organizácií, inštitúcií či škôl.
viac
27.06.2022
Štartuje kampaň Európsky týždeň mobility, témou bude Lepšia dostupnosť
Na Slovensku štartuje kampaň Európsky týždeň mobility (ETM). Tento rok bude témou Lepšia dostupnosť, s mottom Cestujme zodpovedne. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.
viac
31.10.2022
TTSK získal Cenu Európskeho týždňa mobility za celoročnú aktivitu
Za dlhodobo zavádzané systémové a trvalé opatrenia v regióne, ktoré významne prispievajú k udržateľnej doprave, získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v kategórii aktívnych samosprávnych krajov Cenu Európskeho týždňa mobility (ETM). Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %