Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.07.2020 04:25

Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov


Horský priechod Havran.


Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.


„V krátkej dobe sme získali ďalšie milióny z eurofondov. Púšťame sa do modernizácie cesty na horský priechod Havran. Ide o jeden z našich kľúčových infraštruktúrnych projektov, po dokončení ktorého budeme mať opravený úsek od Krajinského mosta až po hranicu kraja. Aktuálne vyberáme zhotoviteľa stavby, spoznať by sme ho mali priebehu júla,“ povedal Jozef Viskupič, trnavský župan.

V rámci tohto projektu bude rekonštruovaných a zmodernizovaných bude viac ako 4,4 km cesty II/499 od intravilánu obce Banka po horský priechod Havran. Koniec stavebných prác je predpokladaný v druhej polovici roka 2021. Vodiči dostanú k dispozícii modernú cestu s bezpečnostnými prvkami, ktoré by mali prispieť aj k zvýšeniu plynulosti cestnej premávky. Pribudnú oceľové zvodidlá s nadstavcami, tlmiče nárazov, smerové stĺpiky alebo vodiace prúžky. Celkové náklady projektu vrátane 5 percentnej spoluúčasti TTSK sú 4 236 089,18 eur.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.06.2016
Spišská Nová Ves zrekonštruuje komunikácie za 5 miliónov eur
Samospráva mesta Spišská Nová Ves sa rozhodla zrekonštruovať a zmodernizovať miestne komunikácie, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Investíciu vo výške 5 miliónov eur schválili poslanci na stredajšom (15. 6.) zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
11.06.2020
TTSK zmodernizoval cestu medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom
Trnavský župan Jozef Viskupič uviedol do užívania zrekonštruovaný a zmodernizovaný úsek cesty II/573 medzi obcami Šoporňa a Dlhá nad Váhom. Obsahuje aj zabudované moderné bezpečnostné prvky.
viac
25.06.2020
Trnavský kraj získal z eurofondov 4,2 milióna eur na podporu školstva
Na modernizáciu počítačových učební, mimoškolskú činnosť žiakov a doplnkové vzdelávanie učiteľov vrátane ich finančnej podpory je určených 4,2 milióna eur, ktoré Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal z eurofondov.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %