Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
29.04.2022 08:25

Trnava spustí projekt bicykle pre študentov


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Trnava poskytne študentom škôl bicykle, aby podporilo využívanie tohto dopravného prostriedku. V rozpočte má na nákup takýchto bicyklov vyčlenených približne 60 000 eur. Informoval o tom primátor mesta Peter Bročka.


Za tieto financie nakúpi šliapacie bicykle bez elektromotora od slovenského výrobcu. Podmienkou na získanie bicykla bude absolvovanie niekoľkohodinového kurzu o jazdení v mestskej premávke.

"Cieľom je motivovať školákov, aby používali bicykel na cestu do a zo školy. Projekt by mal odštartovať na Študentskej ulici, kde sídlia obchodná a strojárska stredná škola. Každej dáme 30 bicyklov, tie dostanú študenti, ktorí prejavia záujem," uviedol primátor.

V tomto prípade nepôjde o zdieľané bicykle, ale každý študent bude mať za symbolický ročný poplatok prenajatý bicykel. "Idea je umožniť dlhodobý prenájom takéhoto mestského bicykla v hodnote do 300 eur s dvoma nosičmi aj pre iných Trnavčanov, ktorí bicykel z nejakých dôvodov nemajú," doplnil primátor.

Mesto bude teraz komunikovať s Trnavským samosprávnym krajom, zriaďovateľom stredných škôl, o vytvorení podmienok na ich bezpečné odkladanie v areáloch škôl.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2019
Požičať si bicykel bude možné aj za dobrý skutok
V Prešove v sobotu odštartoval unikátny projekt zdieľaných bicyklov, ide o pilotný projekt neziskovej organizácie Greencubator. Podľa Soni Hatokovej, ktorá je súčasťou iniciatívy, je na tomto projekte jedinečné to, že za vypožičanie bicykla sa bude dať zaplatiť aj netradične, dobrým skutkom.
viac
16.03.2020
Stredoškoláci z Trnavského kraja majú vlastné participatívne rozpočty
Po podpore občianskych aktivít i dotáciách pre mestá a obce sa Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol spustiť pilotný projekt participatívneho rozpočtu (PR) pre stredné školy.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
07.09.2022
Letná škola klimatických lídrov má prvých absolventov
Prvý ročník Letnej školy klimatických lídrov pod záštitou Kancelárie prezidenta (KP) SR ponúkol na konci leta študentom rôzne témy. Tou nosnou bola klimatická zmena v rôznych kontextoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %