Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.05.2023 04:15

Trnava spúšťa sezónu Cargo bajkov, turisti ho nemôžu využiť


Cargo bajk.


Mesto Trnava spúšťa požičiavanie Cargo bajkov. Záujemci musia splniť viacero podmienok, jednou z nich je, že musia mať trvalé bydlisko v Trnave a vek minimálne 18 rokov. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.


Predpokladaný dátum spustenia prevádzky je v piatok (5. 5.). "Cargo bajky sú dvojkolesové dopravné prostriedky, ktoré sú svojou konštrukciou prispôsobené na prevoz väčšieho nákladu, respektíve osôb. V prednej časti majú priestor na sedenie pre dve až tri deti, pokiaľ celková hmotnosť vodiča spolu s pasažiermi i prípadnou batožinou neprekročí 150 kg," uviedlo mesto.

Mestské cargo bicykle sú určené pre rodiny s deťmi. Horná hranica pre prepravované osoby je vek 15 rokov a výška 140 cm. "Ak si ho chcete požičať, musíte splniť viaceré podmienky. Mať trvalé bydlisko v Trnave, vek minimálne 18 rokov, mať zmluvu na prenájom ebajku, registráciu v systéme trnavského bikesharingu a uhradenú zábezpeku 50 eur," informovalo mesto.

Miesto výpožičky je radnica na Hlavnej ulici a rezervovať je ich možné v pracovných dňoch od pondelka do štvrtka osobne, telefonicky alebo emailom. Maximálna doba výpožičky sú tri hodiny.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Radnica spustila vlastnú mobilnú aplikáciu ku koronakríze
Vlastnú mobilnú aplikáciu, prostredníctvom ktorej bude informovať o nových opatreniach súvisiacich s novým koronavírusom, spustilo v stredu mesto Trnava. Priradilo ju podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej k svojim doterajším informačným kanálom.
viac
22.02.2022
Zdieľané elektrobicykle sú už opäť k dispozícii v uliciach Trnavy
Trnava spustila v pondelok tohtoročný bikesharing. V nadchádzajúcej sezóne bude záujemcom k dispozícii 146 žltozelených elektrobicyklov vrátane 34 nových a dva cargo bicykle. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
01.12.2022
Rozpočet mesta Trnava na rok 2023 je navrhnutý ako prebytkový
Vyplýva to z návrhu, ktoré radnica zverejnila pred decembrovým rokovaním mestského zastupiteľstva, ktoré sa ním bude zaoberať.
viac
08.03.2023
V meste sa začala šiesta sezóna zdieľaných bicyklov
Trnavský bikesharing – zdieľané elektrické bicykle začali v pondelok svoju šiestu sezónu. Vlani zaznamenal tento úspešný projekt mesta priemerne 900 výpožičiek denne, cyklisti mali k dispozícii 129 elektrobicyklov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %