Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.11.2018 06:55

Tretí ročník Vrchárskej koruny Trenčianska finišuje


Ilustračná snímka


Účastníkov najviac potrápil vrchol Makyta. Na zdolanie všetkých 20 výziev máte čas už len do konca novembra!


Ďalší ročník jedného z najúspešnejších cykloturistických projektov v Trenčianskom kraji sa blíži k svojmu vrcholu. Cyklistickým a turistickým nadšencom tentokrát ponúkol okrem 3 tradičných aj 17 nových vrcholov, vrátane jedinej slovenskej jaskyne s oltárom, rozhľadne s výhľadom na tri kraje či hradov dýchajúcich históriou. Na zdolanie tretieho ročníka Vrchárskej koruny Trenčianska (VKT) zostávajú už len dva týždne!

Projekt Vrchárska koruna Trenčianska vstúpil do svojho tretieho ročníka s ambíciou ponúknuť milovníkom prírody, histórie i adrenalínu zaujímavé a unikátne vrcholy, tentokrát o niečo dostupnejšie aj pre rodiny s deťmi. Zastúpenie v ňom majú všetky okresy Trenčianskeho kraja, znížila sa však náročnosť trás i dostupnosť jednotlivých vrcholov. „Každým rokom sa snažíme okrem zdatných športovcov prilákať aj viac cykloturistických rodín či širokú verejnosť. Aj z tohto dôvodu je ku všetkým vrcholom prístupná cyklocesta,” vysvetlil jeden z trojice organizátorov Radoslav Tilandy.

Prvé dva ročníky VKT doposiaľ úspešne absolvovalo takmer 300 účastníkov. V tom aktuálnom, ktorý odštartoval 10. apríla 2018 krátkym výjazdom a výstupom na Kozí vrch v trenčianskom mestskom parku Brezina, sa k nim pridalo ďalších 158, z toho 115 cyklistov a 43 turistov. Všetky tri ročníky zatiaľ úspešne absolvovalo 48 cyklistických a 12 turistických nadšencov. Atraktívne vrcholy tento rok prilákali aj 59 nováčikov. Z pohľadu pohlaví vedú s veľkým náskokom muži. Tých sa do tretieho ročníka zapojilo už 92, spolu s 23 ženami a 7 držiteľmi VKT zo susednej Českej republiky. „Väčšina držiteľov VKT určila za najťažší vrchol najmasívnejší vrch západnej časti Javorníkov – Makytu, ktorá leží na hranici medzi Trenčianskym a Zlínskym krajom. Teší nás, že účastníci ocenili najmä výber vrcholov, z ktorých mnohé predtým vôbec nepoznali. Naším cieľom je predstaviť ľuďom nové a zaujímavé miesta v Trenčianskom kraji,” povedal druhý z organizátorov VKT Pavel Babica.

Ročník, ktorý účastníci i organizátori označujú ako doposiaľ najlepší, najzaujímavejší a s najväčším počtom sprievodných akcií, obohatili aj spoločné výjazdy na kontrolných dňoch i otvorení dvoch úsekov Vážskej cyklomagistrály medzi obcou Horná Streda a Novým Mestom nad Váhom a mestom Púchov a obcou Nimnica. Hlavným partnerom projektu je, tak ako po minulé roky, Trenčiansky samosprávny kraj a krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región.

Ak patríte k tým, ktorým v zozname zostávajú posledné výzvy VKT 2018, využite príležitosť, ktorú ponúka zatiaľ priaznivé novembrové počasie na ich zdolanie a rozšírte rady držiteľov čoraz obľúbenejšej Vrchárskej koruny Trenčianska! Všetky potrebné informácie nájdete na webovom sídle organizátora i partnerov projektu.

Autor: (ts-tsk-Lenka Kukučková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2018
Tretí ročník podujatia Chovateľský deň v Skanzene Vychylovka – Nová Bystrica
Chovateľský deň v skanzene sa tento rok koná v nedeľu 15. júla 2018, opäť v skanzene Vychylovka, Nová Bystrica. Toto celodenné podujatie ponúka možnosť na jednom mieste vidieť naše národné plemená hospodárskych zvierat a psov, folklórne vystúpenia a ukážky remeselnej a ľudovo-umeleckej tvorby.
viac
07.10.2018
Tretí ročník Tour de Tokaj aj so zlatým Jozefom Metelkom
Len raz v roku majú bežci a cyklisti možnosť vyskúšať si trasu vedúcu cez tokajské vinice. Týždeň po košickom maratóne - 13. októbra 2018 - sa uskutoční tretí ročník rastúceho podujatia Tour de Tokaj. To spája krásu športu s krásou Košického regiónu a chuťou pravého tokajského vína.
viac
28.05.2020
Parasport24 tour odštartuje vo Vršatskom Podhradí
Trinásty ročník najväčšieho športovo–charitatívneho podujatia na Slovensku, Parasport24 tour, odštartuje tento rok z Vršatského Podhradia v Ilavskom okrese. Cyklistický pelotón zložený z hendikepovaných športovcov a známych osobností odštartuje v nedeľu 31. mája, podujatie potrvá do 3. júna.
viac
13.09.2021
Tretí ročník Cyklovýzvy prilákal viac ako stovku cyklistov
V ideálnom počasí so štartom a cieľom na Lubyho lúke v Liptovskom Hrádku sa uskutočnil tretí ročník Cyklovýzvy. Účastníkov privítal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, ktorý aj absolvoval trať jednej z troch kategórii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %