Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.09.2021 09:45

Tretí ročník Cyklovýzvy prilákal viac ako stovku cyklistov


Snímka: Michal Paška


V ideálnom počasí so štartom a cieľom na Lubyho lúke v Liptovskom Hrádku sa uskutočnil tretí ročník Cyklovýzvy. Účastníkov privítal primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger, ktorý aj absolvoval trať jednej z troch kategórii.


 O 9. hod. štartovala kategória dospelých (18+), o pätnásť minút neskôr ju nasledovali seniori (60+) a rodiny s deťmi začali jazdiť o 9,30 hod.

„Rovnako ako v minulosti, ani tentoraz naše podujatie, ktoré sme pripravili s podporou Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov, nemalo súťažný charakter. Chceli sme, aby si v peknom prostredí príjemne zašportovali všetky kategórie, čo sa nám, myslím, podarilo. Milo nás prekvapila účasť a potešilo aj počasie, ktoré bolo ideálne. Najdlhšiu trasu sme, pochopiteľne, pripravili pre dospelácku kategóriu. Nešlo však o dosiahnutý čas, ale o to, aby si všetky vekové kategórie zašportovali,“ vysvetlila Michaela Záhradníková, vedúca odboru kultúry Mestského úradu v Liptovskom Hrádku.

V symbolickom cieli na Lubyho lúke bolo v sobotu 11. septembra 2021 pre každého cyklistu pripravené malé občerstvenie a darčekový predmet. Samozrejmosťou bol aj sprievodný program určený aj pre tých, ktorí nestrávili čas jazdou na bicykli.

O hudobnú produkciu sa postaral DJ Vlado Handrk, po ktorom pódium patrilo koncertu country rockovej skupiny C-R band. Školu pohybu predstavili zástupcovia občianskeho združenia ŠK Sokol a o symbolickú bodku sa postaral pesničkár Janko Svetlan Majerčík.

 

Autor: Michal Paška


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2016
Majstri motorových píl na Liptove
Na trojdňové drevené kráľovstvo sa premení už vo štvrtok 15. septembra 2016 okolie Koliby Strachanovka v Liptovskom Jáne vďaka podujatiu rovnakého mena.
viac
15.01.2018
Einstein na Liptove
Od 17. januára do 21. marca bude každú stredu večer lákať turistov do centra Liptovského Mikuláša zaujímavý program a pestrá gastronomická ponuka.
viac
12.07.2019
Liptovfest zaujme aj zabaví
Na piatom ročníku Liptovfestu bude opäť veselo. V Liptovskom Mikuláši v termíne 19. a 20. júla v Tatrapolise vedľa Tatralandie uvidia návštevníci Liptov včera s nádychom histórie a tradícií, ale aj Liptov dnes – moderný, atraktívny, plný zábavy a života.
viac
06.09.2021
Mesto pripravuje podujatie Cyklovýzva 2021 Liptovský Hrádok
Rovnako ako v minulom roku, aj teraz pripravili okruhy pre tri vekové kategórie, ktoré budú mať štart aj cieľ na Lubyho lúke pri hrade a kaštieli v Liptovskom Hrádku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %