Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
22.07.2021 12:25

Trenčiansky samosprávny kraj začal s opravami ciest v okrese Myjava


Ilustračná snímka: (tasr).


V okrese Myjava sa začala rekonštrukcia viacerých ciest tretej triedy v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.


Podľa plánu opráv schváleného zastupiteľstvom TSK v novembri 2020 ide o úseky ciest Myjava - Poriadie a Myjava - Stará Myjava. „Potrebnou rekonštrukciou prejdú Novomestská ulica v dĺžke 1200 metrov a štyri úseky Staromyjavskej ulice v celkovej dĺžke 2200 metrov. Neskôr by mala pribudnúť aj oprava cesty Myjava - Vrbovce, počas ktorej pracovníci zrekonštruujú 2000 metrov dlhý úsek tejto komunikácie,” uviedol Hrin.

Predpokladané náklady na všetky tieto úseky samosprávny kraj vyčíslil na viac ako 700 000 eur. „Vykonávané práce zahŕňajú vyrovnanie prepadov, frézovanie asfaltu, realizáciu spojovacieho postreku, kladenie nového koberca, prelepenie bitumenovým pásom, zrezanie krajníc či prečistenie priekop,” informoval hovorca mesta.

Podľa informácií by tieto práce mali trvať približne 20 dní. „Preto prosíme vodičov, aby svoju jazdu prispôsobili stavu opravovanej vozovky, rešpektovali dočasné dopravné značenie, počítali s obmedzeniami v spomínaných úsekoch a boli ohľaduplní k ostatným účastníkom premávky. K zvýšenej opatrnosti rovnako vyzývame aj cyklistov a chodcov,” doplnil Hrin.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2017
PSK začal v pohraničí modernizovať cesty za viac ako 10 miliónov eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) získal na niekoľko cestných projektov dotáciu v celkovej výške cez 10 miliónov eur. Projekty bude realizovať v rámci cezhraničnej slovensko-poľskej spolupráce.
viac
15.08.2019
V Trenčianskom kraji sa opravia cesty a mosty za rekordne vysokú sumu
V rámci súvislých opráv ciest II. a III. triedy plánuje župa zo svojho rozpočtu zrekonštruovať celkom 44 úsekov ciest, 6 mostných objektov a 2 oporné múry. Financie na ďalšie opravy ciest získal TSK z eurofondov. Koncom októbra tohto roka by tak motoristi mohli využívať časť vynovených komunikácií.
viac
31.03.2021
Most v Podvaží bude pre rekonštrukciu uzatvorený
K úplnému uzatvoreniu cestného mosta ponad inundačný kanál Váhu na ceste II/507 v považskobystrickej mestskej časti Podvažie dôjde po veľkonočných sviatkoch, a to na obdobie 6 mesiacov. Obchádzkové trasy vedú po cestách II/517, I/61 a I/10, vyznačené budú dočasným dopravným značením.
viac
11.04.2023
Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla
Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %