Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.02.2020 05:05

Trdlofest pripraví mesto, o Skalických dňoch rozhodne verejné obstarávanie


Ilustračná snímka (skalica.sk)


Mesto Skalica sa pripravuje na nadchádzajúcu letnú turistickú sezónu. Tá bude spustená 16. mája počas podujatia Trdlofest a jej koniec je spojený so Skalickými dňami, ktoré budú 11. až 13. septembra. TASR informoval hovorca mesta Miroslav Minďáš.


Pôvodne mala obe podujatia zabezpečiť spoločnosť Správa mestského majetku (SMM). Tá už v auguste 2019 vysúťažila zadávateľa na zabezpečenie odborných služieb vo verejnom obstarávaní pre zákazky Skalické dni a Trdlofest a v novembri s víťazom podpísala zmluvu. "Nakoniec ich zorganizuje mesto, aby sme to vedeli viac kontrolovať. Zobrala som pripomienku, že nechceme predražovať lístok pre návštevníka o daň z pridanej hodnoty," uviedla primátorka mesta Skalica Anna Mierna.       

Ako ďalej doplnila, Trdlofest na rozdiel od minulosti pripravuje mesto úplne vo vlastnej réžii. "To znamená oddelenie kultúry a Správa mestského majetku. Mám za to, že jedno aj druhé máme v rozpočte nastavené a chceli by sme tie doplatky, ktoré boli v minulosti, podstatne znížiť a zabezpečiť kvalitatívnu úroveň, ktorú sme mali," spresnila primátorka. Súčasťou Trdlofestu majú byť ochutnávky trdelníka a vína, pečenie maxitrdelníka a v tomto roku by mal byť program postavený predovšetkým na prezentácii domáceho folklóru.

"V plánovanom rozpočte sú náklady na Trdlofest znížené o 50 percent, príjmy sú naopak zvýšené o 30 percent. Na porade poslancov sme sa pýtali, ako to bude riešené, zatiaľ sme odpoveď nedostali," informoval o situácii poslanec mestského zastupiteľstva Vladislav Horňák.       

Mesto informovalo, že súťaž na realizáciu Skalických dní 2020 bude vyhlásená v priebehu niekoľkých dní. "Ako človek, ktorý sa v minulosti podieľal na tvorbe týchto podujatí a organizoval ich viac rokov, si myslím, že príprava mala prebiehať už minimálne rok dopredu. Vnímam tu isté riziko ohrozenia týchto podujatí," doplnil poslanec.       

O výške vstupného a nájmu pre predajcov na oboch podujatiach zatiaľ nie je rozhodnuté. "Bavíme sa o vstupnom aj o predajcoch, ale uvidíme, ako si to vyhodnotíme. Chcela by som sa o tom porozprávať aj s poslancami, ale na prvom mieste je to, aby sme ustáli rozpočet," doplnila primátorka Skalice.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.01.2019
Skalica vypíše na organizátora Skalických dní a Trdlofestu verejné obstarávanie
Mesto Skalica má na organizovanie najnavštevovanejších kultúrnych podujatí Trdlofest a Skalické dni zmluvu ešte na rok 2019. Na ďalšie roky plánuje vypísať verejné obstarávanie.
viac
20.09.2019
Skalické dni ukončia letnú turistickú sezónu v meste
V Skalici sú Skalické dni tradičným podujatím, ktoré ukončí turistickú sezónu. Tohtoročný program sa uskutoční od piatka 20. septembra do nedele 22. septembra.
viac
18.05.2022
Trdlofest otvorí turistickú sezónu v Skalici
Po dvoch rokoch, keď sa pre pandémiu podujatie neuskutočnilo, pripravilo mesto Skalica festival Trdlofest. Ten je oslavou Skalického trdelníka, koláča s dierou, prvého pôvodného slovenského potravinárskeho výrobku, ktorý získal ochrannú značku Európskej únie.
viac
15.02.2023
Otvorenie turistickej sezóny Trdlofest sa uskutoční 20. mája
Tradičné podujatie Trdlofest, ktoré otvára hlavnú turistickú sezónu v meste Skalica, sa uskutoční vo Františkánskej záhrade v sobotu 20. mája. Informovala o tom vedúca Turistickej informačnej kancelárie mesta Skalica Renáta Medňanská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %