Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.04.2024 11:55

Technická univerzita vo Zvolene plánuje obnoviť Študentský domov Ľudovíta Štúra


Snímka zdroj: FB


Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) plánuje komplexne obnoviť svoj Študentský domov Ľudovíta Štúra. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že odhadovaná suma zákazky je 7.384.570 eur bez DPH.


Ako uviedol hovorca TUZVO Ján Lichý, pre modernizáciu bloku B a C sa zmení dispozícia ubytovania. Bude to zo súčasného izbového na bunkový systém. Dve izby tak budú mať spoločnú sprchu, toaletu a umývadlo. Podľa neho úplne novým prvkom budú manželské apartmány. V rámci prác vymenia i podlahy, upravia omietky, obklady a vstupné dvere nahradia protipožiarne.         

Predmetom plánovaných stavebných prác je zateplenie obvodového plášťa i obnova strešnej krytiny markízy a balkónov. Bude to aj výmena vonkajších výplní otvorov, obnovy zábradlí i odkvapových chodníkov. Súčasťou bude aj výmena svietidiel a bleskozvodu i ústredného vykurovania a elektroinštalácie. Lichý podotkol, že súčasťou sú aj opatrenia v oblasti požiarnej bezpečnosti.         

Obnova budovy bude podľa neho slúžiť v prvom rade študentom TUZVO. Zabezpečí však aj potreby študentov spoločných študijných programov vytvorených v rámci spolupráce s partnermi. Komplexnú obnovu študentského domova budú financovať z plánu obnovy. Práce sú naplánované na obdobie od júna tohto roka do januára 2026. "Harmonogram prác a ich etapy sú navrhnuté s cieľom minimalizovať negatívne dosahy na proces výučby a ubytovania študentov v nasledujúcich akademických rokoch," zdôraznil.         

Súbor budov internátu na Študentskej ulici 17 odovzdali do prevádzky v 60. rokoch minulého storočia. Zariadenie má kapacitu približne 600 lôžok. Jednotlivé bloky internátu až na blok D od postavenia neprešli väčšou rekonštrukciou.         

Oznámenie vo vestníku pripomína, že záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 8. mája. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2016
Z príspevku od vlády začne Kežmarok s výstavbou študentského kempusu
Ešte počas februárového výjazdového zasadnutia vlády SR pridelili okresu Kežmarok 4 600 000 eur na obdobie piatich rokov na aktivity akčného plánu, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť.
viac
20.03.2017
Mladí mechatronici v Trnave dokážu pripravenosť na povolanie
Stredoškoláci sa koncom marca stretnú v Trnave. V poradí piaty ročník súťaže Mladý mechatronik bude priestorom na ukážky vedomostí, zručností a samozrejme pripravenosti na povolanie.
viac
15.08.2019
Obec Ostrá Lúka predala kaštieľ, nový majiteľ chce doň vrátiť históriu
Kaštieľ v Ostrej Lúke v okrese Zvolen je už v rukách súkromného vlastníka. Obec rozhodnutím obecného zastupiteľstva pred niekoľkými týždňami rozhodla po viac ako dvojročnom úsilí o predaji svojho 5/6 podielu fyzickej osobe z Bratislavy za 250-tis. eur.
viac
30.10.2023
Deň narodenia Ľudovíta Štúra si od roku 1996 pripomíname ako pamätný deň
Deň narodenia kodifikátora spisovnej slovenčiny a národného buditeľa Ľudovíta Štúra - 29. október - si Slovenská republika (SR) pripomína od roku 1996 ako pamätný deň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %