Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
12.04.2024 11:55

Technická univerzita vo Zvolene plánuje obnoviť Študentský domov Ľudovíta Štúra


Snímka zdroj: FB


Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) plánuje komplexne obnoviť svoj Študentský domov Ľudovíta Štúra. Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie s tým, že odhadovaná suma zákazky je 7.384.570 eur bez DPH.


Ako uviedol hovorca TUZVO Ján Lichý, pre modernizáciu bloku B a C sa zmení dispozícia ubytovania. Bude to zo súčasného izbového na bunkový systém. Dve izby tak budú mať spoločnú sprchu, toaletu a umývadlo. Podľa neho úplne novým prvkom budú manželské apartmány. V rámci prác vymenia i podlahy, upravia omietky, obklady a vstupné dvere nahradia protipožiarne.         

Predmetom plánovaných stavebných prác je zateplenie obvodového plášťa i obnova strešnej krytiny markízy a balkónov. Bude to aj výmena vonkajších výplní otvorov, obnovy zábradlí i odkvapových chodníkov. Súčasťou bude aj výmena svietidiel a bleskozvodu i ústredného vykurovania a elektroinštalácie. Lichý podotkol, že súčasťou sú aj opatrenia v oblasti požiarnej bezpečnosti.         

Obnova budovy bude podľa neho slúžiť v prvom rade študentom TUZVO. Zabezpečí však aj potreby študentov spoločných študijných programov vytvorených v rámci spolupráce s partnermi. Komplexnú obnovu študentského domova budú financovať z plánu obnovy. Práce sú naplánované na obdobie od júna tohto roka do januára 2026. "Harmonogram prác a ich etapy sú navrhnuté s cieľom minimalizovať negatívne dosahy na proces výučby a ubytovania študentov v nasledujúcich akademických rokoch," zdôraznil.         

Súbor budov internátu na Študentskej ulici 17 odovzdali do prevádzky v 60. rokoch minulého storočia. Zariadenie má kapacitu približne 600 lôžok. Jednotlivé bloky internátu až na blok D od postavenia neprešli väčšou rekonštrukciou.         

Oznámenie vo vestníku pripomína, že záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 8. mája. Kritériom na vyhodnotenie ponúk bude cena.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.09.2016
Z príspevku od vlády začne Kežmarok s výstavbou študentského kempusu
Ešte počas februárového výjazdového zasadnutia vlády SR pridelili okresu Kežmarok 4 600 000 eur na obdobie piatich rokov na aktivity akčného plánu, ktorého cieľom je znížiť nezamestnanosť.
viac
20.03.2017
Mladí mechatronici v Trnave dokážu pripravenosť na povolanie
Stredoškoláci sa koncom marca stretnú v Trnave. V poradí piaty ročník súťaže Mladý mechatronik bude priestorom na ukážky vedomostí, zručností a samozrejme pripravenosti na povolanie.
viac
07.06.2019
Modrania boli na slávnosti v Štúrove
V nedeľu 12. mája sa konala v Štúrove na brehu Dunaja celonárodná matičná slávnosť, počas ktorej odhalili matičiari pod záštitou predsedu vlády Petra Pelegríniho sochu slovenského národovca Ľudovíta Štúra.
viac
15.08.2019
Obec Ostrá Lúka predala kaštieľ, nový majiteľ chce doň vrátiť históriu
Kaštieľ v Ostrej Lúke v okrese Zvolen je už v rukách súkromného vlastníka. Obec rozhodnutím obecného zastupiteľstva pred niekoľkými týždňami rozhodla po viac ako dvojročnom úsilí o predaji svojho 5/6 podielu fyzickej osobe z Bratislavy za 250-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %