Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.11.2020 10:05

SVP a ŠOP chcú užšie spolupracovať


Spoločné stretnutie generálneho riaditeľa ŠOP SR Dušana Karasku (vľavo) a generálneho riaditeľa SVP Róberta Hoka.


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) a Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR chcú užšie spolupracovať.


Týkať by sa to malo trvalo udržateľnej starostlivosti, revitalizácie a ochrany vodných tokov, ale aj realizácie spoločných projektov či vzájomnej podpory a propagácie. Na tohtotýždňovom stretnutí sa na tom zhodli riaditelia oboch organizácií. ŠOP o tom informovala na webovej stránke.      

Hlavnou témou stretnutia bola výmena informácií o súčasnej situácii oboch organizácií a možná spolupráca na jej riešení. Generálny riaditeľ SVP Róbert Hok navrhol uzatvorenie memoranda o spolupráci. Zakotvili by sa v ňom možnosti prehĺbenia kooperácie medzi nimi.     

„S pánom riaditeľom sme na stretnutí, okrem iného, riešili aj spoluprácu na projekte na ochranu Chránených vtáčích území Horná Orava, Kráľová a Sĺňava, ktorý aktuálne pripravuje ŠOP SR,” uviedol generálny riaditeľ ŠOP SR Dušan Karaska. Dodal, že je potrebné vytvoriť podmienky pre spoluprácu na kvalitatívne vyššej úrovni než to bolo v minulosti a predchádzať tak prípadným nedorozumeniam.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.04.2017
Rysa ostrovida z Muránskej planiny vypustili vo Falckom lese
Rysa ostrovida z Muránskej planiny vypustili ochranári počas uplynulého víkendu na území Falckého lesa v Nemecku. Pomenovali ho Cyril. Ide v poradí už o štvrtého rysa zo slovenskej prírody vypusteného v najväčšej zalesnenej oblasti v krajine. Projekt má pomôcť zachovaniu populácie rysa v Nemecku.
viac
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
22.12.2020
Správa TANAP-u rešpektuje posun zonácie na budúci rok
Správa Tatranského národného parku (TANAP) rešpektuje rozhodnutie vlády o posunutí zonácie na budúci rok. Mesto Vysoké Tatry to považuje za "ďalší odklad pravidiel".
viac
16.12.2023
Švajčiarsko dá SR na ochranu prírody v chránených územiach 23,5 milióna eur
Švajčiarsko venuje Slovensku na ochranu prírody a biodiverzity v chránených územiach 23,5 milióna eur. Krajiny spoločne podpísali dohodu o finančnej podpore v septembri. TASR o tom informovalo odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %