Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.06.2019 03:10

Súťaž Skutok pre mokraď vyhrali Hôrčatá


Skupina Hôrčatá zo Základnej školy v obci Hôrka.


Záverečnú sprievodnú súťaž školského programu Na túru s Naturou – Skutok pre mokraď vyhrala prieskumná skupina Hôrčatá zo Základnej školy v obci Hôrka.


Odbornú porotu zaujala aktivitami v prospech mokradí,  ktoré zrealizovali nielen pre svojich spolužiakov. Okrem výstavy fotografií pre nich pripravili i program o výnimočnosti vzácnych rastlín, ktoré rastú v ich obci. S výsledkom svojho prieskumu o pozitívnom vplyve kosenia na tieto vzácne rastliny sa rozhodli oboznámiť i obyvateľov obce. Členom poroty sa páčil aj ich nápad osloviť s programom o mokradiach starostku a poslancov obce. V prospech víťazstva skupiny Hôrčatá rozhodlo aj to, že najkomplexnejšie splnila kritériá súťaže. Porotu však oslovili svojimi početnými aktivitami v prospech mokradí aj Mladí ochranári z turisticko-ochranárskeho krúžku pri základnej škole v Jasenici a preto sa im rozhodla udeliť špeciálnu cenu. Víťazom súťaže venuje jej organizátor - Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) kolektívne zážitkové ceny.

SAŽP vyhlásila záverečnú sprievodnú súťaž školského programu Na túru s NATUROU – Skutok pre mokraď 4. marca 2019. Jej výsledky zverejňuje pri príležitosti dnešného Svetového dňa životného prostredia. Do súťaže sa mohli zapojiť žiaci základných a stredných škôl, ktorí sú spolu so svojimi učiteľmi zaregistrovaní v školskom programe Na túru s Naturou. Skutok pre mokraď mohol mať rôznu podobu, napríklad fotografickej dokumentácie, výtvarnej práce, informačnej nástenky, účasti na ochranárskej aktivite, alebo vlastnej navrhnutej aktivity zameranej na mokrade. Svoj zrealizovaný skutok mali žiaci spracovať formou krátkej správy doplnenej fotografiami.

Školský program Na túru s NATUROU je zameraný na poznávanie biodiverzity na Slovensku. Jeho cieľom je u žiakov a študentov budovať vzťah k prírode a podporovať ich tímovú prácu s využitím informačno-komunikačných technológií. Zapojenie sa do tohto programu odporúča Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Autor: (ts-sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2019
Skutok pre mokraď
Slovenská agentúra životného prostredia vyhlasuje záverečnú sprievodnú súťaž školského programu Na túru s NATUROU – Skutok pre mokraď. Zapojiť sa do nej môžu žiaci základných a stredných škôl, ktorí sú spolu so svojimi učiteľmi zaregistrovaní v školskom programe.
viac
05.09.2019
Počas Slovenského dňa kroja sa dozvieme, ktorá obec získa titul Dedina roka 2019
Názov víťaznej obce jubilejného 10. ročníka súťaže Dedina roka 2019, nad ktorým prevzal záštitu minister životného prostredia SR László Sólymos, sa dozvieme v sobotu 7. septembra popoludní po 16.30 hod. počas sprievodného podujatia Radvanského jarmoku - Slovenský deň kroja.
viac
02.12.2019
Cenu Dedina ako pospolitosť získal Bolešov za otváranie sŕdc a búranie plotov
Obec Bolešov v Ilavskom okrese sa v tomto roku prvýkrát prihlásila do súťaže Slovenskej agentúry životného prostredia Dedina roka. Hneď pri svojej premiére triumfoval Bolešov v kategórii 'dedina ako pospolitosť'.
viac
30.11.2023
Do školy a do práce jazdili na bicykli a vyhrali
V septembri sa presúvali za svojimi povinnosťami na bicykli a v novembri boli za svoju aktivitu odmenení hodnotnými cenami. Reč je o účastníkoch 2. ročníka kampane Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Do školy a do práce na bicykli 2023, ktorá už pozná svojich víťazov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %