Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.03.2019 10:41

Skutok pre mokraď


Ilustračná snímka. Zdroj: hiking.sk


Slovenská agentúra životného prostredia vyhlasuje záverečnú sprievodnú súťaž školského programu Na túru s NATUROU – Skutok pre mokraď. Zapojiť sa do nej môžu žiaci základných a stredných škôl, ktorí sú spolu so svojimi učiteľmi zaregistrovaní v školskom programe.


Mokrade sú pre náš život dôležité, ale sú, žiaľ, ohrozené rôznymi ľudskými činnosťami. Hlavnou myšlienkou a poslaním súťaže je preto prispieť rôznymi formami k ochrane a zachovaniu mokrade vo svojom blízkom okolí. Skutok pre mokraď môže mať rôznu podobu, napríklad fotografickej dokumentácie, výtvarnej práce, informačnej nástenky, účasti na ochranárskej aktivite, alebo vlastnej navrhnutej aktivity zameranej na mokrade. Svoj zrealizovaný skutok pre mokraď majú žiaci spracovať formou krátkej správy doplnenej fotografiami. Uzávierka súťaže je naplánovaná na 31. mája 2019 a odborná porota bude hodnotiť zrealizovaný skutok aj spracovanú správu s fotografiami. Výsledky budú vyhlásené 5. júna 2019 na Svetový deň životného prostredia. Viac informácií nájdete na http://snaturou2000.sk/skutok-pre-mokrad.

Školský program Na túru s NATUROU je zameraný na poznávanie biodiverzity na Slovensku. Jeho cieľom je u žiakov a študentov budovať vzťah k prírode a podporovať ich tímovú prácu s využitím informačno-komunikačných technológií. Zapojenie sa do tohto programu odporúča Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Autor: (sazp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Mesto plánuje zmodernizovať dielne na základných školách
Mesto Levice plánuje vybaviť novým náradím a technickým príslušenstvom dielne na základných školách. Zámerom je zvýšiť záujem školákov o technické vzdelávanie, čo si vyžaduje aj pracovný trh.
viac
10.01.2017
Žiaci sa môžu zapojiť do súťaží Zelený svet a Múdra príroda 2017
Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 22. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže, ktorej cieľom je vštepovať chlapcom a dievčatám vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave.
viac
07.06.2019
Súťaž Skutok pre mokraď vyhrali Hôrčatá
Záverečnú sprievodnú súťaž školského programu Na túru s Naturou – Skutok pre mokraď vyhrala prieskumná skupina Hôrčatá zo Základnej školy v obci Hôrka.
viac
16.03.2021
Mesto Bojnice vyhlásilo súťaž na výstavbu telocvične v areáli školy
Bojnická samospráva vyhlásila súťaž na vybudovanie telocvične v areáli miestnej základnej školy. Novostavba by mala stáť približne 1,7 milióna eur, časť financií na ňu chce získať z Fondu na podporu športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %