Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.02.2023 02:25

Stavba ČOV a časti kanalizácie by mala byť ukončená v júni


Ilustračná snímka.


V Sebechleboch v okrese Krupina realizujú aktuálne prvú etapu výstavby kanalizácie a čistiarne odpadových vôd (ČOV). Približne 1200 obyvateľov obce doteraz splaškovú vodu odvádzalo len do vlastných žúmp.


Ako povedala starostka Terézia Krnáčová, obci schválili na tento projekt peniaze z eurofondov už pred asi piatimi rokmi, schvaľovací proces bol však zdĺhavý.

Stavať sa začalo vlani v marci, prvá etapa by mala byť ukončená do júna 2023. "Na túto časť stavby sme získali nenávratný finančný príspevok približne 2,3 milióna eur," uviedla Krnáčová.

V prvej etape sa postaví ČOV a asi 2,5 kilometra kanalizácie, čo je približne polovica potrebnej dĺžky. Na financovanie druhej etapy už obec podala žiadosť o príspevok na Envirofond.

Stavba výrazne zlepší život obyvateľom Sebechlieb. "Zatiaľ dodávateľ postupuje načas, a to aj napriek tomu, že sme zaevidovali niekoľko podaní občanov a ekoaktivistov v súvislosti s výskytom bobra v blízkosti stavby. Kontroly však doteraz nepreukázali porušenia zákona," skonštatovala starostka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2019
Sebechleby idú stavať ČOV a kanalizáciu
Obec Sebechleby v okrese Krupina čaká najväčšia investícia za uplynulých niekoľko rokov. Na stavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd (ČOV) získala obec z eurofondov nenávratný finančný príspevok 2,26 milióna eur.
viac
19.09.2020
Pezinok: V časti Grinava zrealizuje BVS novú kanalizáciu
Kanalizačná sieť v meste Pezinok sa dočká rozšírenia, ďalšia časť pribudne v časti Grinava. Na piatkovom brífingu o tom informovali zástupcovia Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), jeho akcionárov i mesta Pezinok.
viac
11.01.2021
V Kuzmiciach po rokoch pribudne verejná kanalizácia a ČOV
V obci Kuzmice v okrese Trebišov pribudne po rokoch verejná kanalizácia a čistička odpadových vôd (ČOV). S ich realizáciou plánujú začať v druhej polovici tohto roka, práce by mali byť ukončené do októbra 2022.
viac
04.05.2021
V obci Nová Dedinka plánujú vybudovať čistiareň odpadových vôd
V Novej Dedinke v Seneckom okrese plánuje obec vybudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Umiestnená má byť pri regionálnej ceste III/1062, zhruba 200 metrov od najbližšej bytovej zástavby v extraviláne obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %