Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
04.05.2021 10:40

V obci Nová Dedinka plánujú vybudovať čistiareň odpadových vôd


Ilustračná snímka: (tasr).


V Novej Dedinke v Seneckom okrese plánuje obec vybudovať čistiareň odpadových vôd (ČOV). Umiestnená má byť pri regionálnej ceste III/1062, zhruba 200 metrov od najbližšej bytovej zástavby v extraviláne obce.


Do čistiarne by mali byť odvádzané splašky z obce a po vyčistení bude voda púšťaná do rieky Malý Dunaj. Vyplýva to zo zámeru, ktorý samospráva predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

V Novej Dedinke už bola realizovaná prvá stavba celoobecnej splaškovej kanalizácie. Momentálne sa tam uvažuje o výstavbe druhej etapy kanalizácie. Návrh trás jednotlivých stôk vyplýva z požiadaviek na systematické odkanalizovanie obce. „Odpadové vody, odvádzané kanalizáciou, budú čistené na navrhovanej ČOV,” píše sa v zámere.

Výstavbou stokovej siete a čistiarne sa má podľa samosprávy vyriešiť odvádzanie a likvidácia splaškových odpadových vôd, čím sa má prispieť k ochrane životného prostredia a zvýši sa aj životná úroveň obyvateľov Novej Dedinky. Umiestnenie ČOV je podľa obce podmienené existujúcim podzemným inžinierskym sieťam. Čistiareň navrhli tak, že v budúcnosti by sa mohla rozšíriť jej kapacita.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.06.2016
Obec Veľké Ripňany dokončila výstavbu kanalizácie a ČOV
Obci Veľké Ripňany v okrese Topoľčany sa podarilo po siedmich rokoch ukončiť dostavbu kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Projekt bol z veľkej časti financovaný z Programu švajčiarsko­slovenskej spolupráce.
viac
15.01.2021
Sveržov plánuje v tomto roku vybudovať čistiareň odpadových vôd
Výstavba čistiarne odpadových vôd (ČOV) je jednou z tohtoročných priorít obce Sveržov v okrese Bardejov. Okrem toho podľa starostu obce Pavla Ceľucha pracujú i na príprave projektu, ktorého výsledkom bude rozšírenie cesty Tarnov – Gaboltov.
viac
02.08.2021
Výzva na budovanie verejných kanalizácií, ČOV a výstavbu verejných vodovodov
Ministerstvo životného prostredia SR ako riadiaci orgán pre Operačný program Kvalita životného prostredia oznamuje, že dňa 30. 7.2021 bola zverejnená 69. výzva na predkladanie žiadostí o NFP zameraná na budovanie verejných kanalizácií, čistiarní odpadových vôd a súbežná výstavba verejných vodovodov.
viac
11.08.2021
Vodári plánujú vo Valaskej Belej vybudovať kanalizáciu
Vodárenská spoločnosť plánuje vo Valaskej Belej (okres Prievidza) vybudovať kanalizáciu a čistiareň odpadových vôd. Dodávateľa prác na investíciu takmer za 12 miliónov eur hľadá cez verejnú súťaž.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %