Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.09.2022 10:40

Stavajú moderný multifunkčný športový areál


Ilustračná snímka


Výstavba moderného multifunkčného športového areálu v blízkosti Mestskej športovej haly a futbalového ihriska v Liptovskom Hrádku prebieha podľa plánu.


„Zemné i povrchové práce sú už pred ukončením. Aktuálne sa dorábajú chodníky medzi jednotlivými športoviskami. Postupne sa začnú navážať a následne aj inštalovať vonkajšie prvky, ktoré sú súčasťou tohto projektu,“ informoval po návšteve staveniska v piatok 16. septembra 2022 primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Dodal, že ho teší napredovanie stavby podľa plánu. Celá lokalita sa mení takmer zo dňa na deň doslova pred očami a Hrádočania i návštevníci mesta sa môžu tešiť na moderný športový areál, ktorý bude pozostávať z viacerých športovísk s prislúchajúcim zázemím.

S výstavbou sa začalo v piatok 8. júla 2022. Multifunkčný športový komplex bude rozdelený na dva areály. Areál 1 bude obsahovať športoviská pre tenis/bedminton/florbal, plážový volejbal/futbal, parkour a freerunning, trampolíny, externé fitness, boulderovú lezeckú stenu a funpark. Areál 2 bude obsahovať dráhu pre pumptrack.

Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Hrádku 30. apríla 2021 odsúhlasilo z dôvodu hodného osobitného zreteľa prenájom spolu 7302 m2 na obdobie 20 rokov za cenu 0,75 eur/m2/rok pre Canis Club Liptov za účelom výstavby multifunkčného športového areálu. Fond na podporu športu výstavbu podporí sumou bezmála 292 000 eur.

Autor: (MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Petržalka začala s budovaním nového športového areálu
V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.
viac
01.06.2022
TTSK zmodernizuje športoviská pri Obchodnej akadémii v Senici
Modernizácia športového areálu pri Obchodnej akadémii v Senici sa bude týkať basketbalového ihriska, atletickej dráhy alebo priestoru na skok do diaľky. Uviedol to predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.
viac
18.01.2023
V Liptovskom Hrádku zvažujú výstavbu krytej plavárne
Športové zázemie v Liptovskom Hrádku zvažujú rozšíriť o novú krytú plaváreň. Otvorená by bola aj v lete a nahrádzala by kúpalisko. Potvrdil to primátor mesta Branislav Tréger.
viac
23.02.2023
Novú okružnú križovatku v Liptovskom Hrádku by mali začať stavať na jar
Výstavba novej okružnej križovatky pod Skalkou v Liptovskom Hrádku by sa mala začať na jar tohto roka. Potvrdila to hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %