Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.03.2024 01:05

Správa TANAP-u pripravuje pracovnú skupinu pre manažment medveďa hnedého


Ilustračná snímka (TASR)


Správa Tatranského národného parku pripravuje novú pracovnú skupinu pre krízový manažment medveďa hnedého. V tejto súvislosti sa v Tatranskej Lomnici konalo pracovné stretnutie tatranských ochranárov s predstaviteľmi samospráv, okresných úradov, včelárov či chovateľov hospodárskych zvierat.


 Informovala o tom Správa TANAP-u na sociálnej sieti s tým, že viedli diskusiu najmä o tom, čo by mal priniesť Manuál pre ochranný odstrel medveďa hnedého v SR z dielne Ministerstva životného prostredia SR v praxi.         

Pracovná skupina by mala vytypovať problémové lokality a koordinovať jednotlivých aktérov pri napĺňaní manuálu. "Ten určuje postupy pri riešení nebezpečných situácií spojených s priamymi alebo nepriamymi rizikami v súvislosti s ohrozením majetku, zdravia a života ľudí pri výskyte medveďa hnedého v intraviláne miest a obcí," uviedla Správa TANAP-u.         

Zástupcovia zásahového tímu pre medveďa hnedého, ktorý pôsobí pod gesciou Štátnej ochrany prírody SR, zároveň oboznámili poľovných hospodárov s detailmi uplatňovania tohto dokumentu v praxi.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2021
ZMOS požaduje rozšírenie skupiny osôb v rámci skoršieho očkovania
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska listom požiadal predsedu vlády o to, aby bol rozšírený pôvodný okruh ľudí, pre ktorých je určené očkovanie proti COVID – 19. Požaduje aj miesto v Pandemickej komisii vlády SR.
viac
13.11.2021
ZMOS organizuje workshop k energetike a budovám
Združenie miest a obcí Slovenska organizuje workshop, ktorý sa prioritne sústredí na "Smart inovatívne riešenia – Energetika a správa budov v samosprávach".
viac
09.07.2022
Na riešenie situácie s medveďom sa má zriadiť pracovná skupina
Na riešenie situácie s medveďom sa má do 31. júla zriadiť pracovná skupina. Zložená by mala byť z odborníkov z oblasti ochrany prírody, lesníctva, poľnohospodárstva, zástupcov samospráv a pôdohospodárskeho výboru.
viac
01.12.2023
Uskutočnilo sa 10. zasadnutie pracovnej skupiny D3
Na pôde úradu Žilinského samosprávneho kraja sa vo štvrtok, 30. novembra 2023, uskutočnilo 10. zasadnutie pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3 za účasti nového ministra dopravy SR Jozefa Ráža a štátneho tajomníka ministerstva dopravy Igora Chomu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %