Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.10.2017 10:33

Spoznaj svoj kraj


Pozvánka.


V nedeľu 5. 11. sa uskutoční v poradí druhé podujatie celoslovenského projektu Spoznaj svoj kraj, zameraného na prezentáciu folklóru, kultúry a tradícií svojho kraja.


V PKO - Čierny orol v Prešove sa od 18. hodiny predstavia FS Šarišan z Prešova, FS Vagonár z Popradu a FSk Jalinka z Brutoviec. Po predstavení si môžete zatancovať s tanečíkmi z FS Vagonár a vyskúšať si tance z regiónu Spiš, či posedieť si pri ľudovej hudbe FS Šarišan a zároveň ochutnať niektorý z miestnych tradičných pokrmov ako škvarkovník, kapustník či slovenské syry.

Podujatie organizuje občianske združenie ProCul, portál žifolklórom.sk a MMevent už druhý rok. Minulý rok sa podujatie uskutočnilo v Žilinskom kraji, kde jednotlivé regióny prezentovali folklórne súbory zo Žiliny (FS Stavbár a FS Rozsutec) a Ružomberka (FS Liptov).

Podujatie je prístupné pre všetky vekové skupiny a vstupenky je možné zakúpiť cez portál www.zifolklorom.sk alebo www.ticketportal.sk.

Partnermi podujatia sú Mesto Prešov, Pivovary Topvar, Spinea a Šariš park.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.03.2017
SD Nivy opäť ožije ružinovskými legendami
Mestská časť Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov pripravujú druhý ročník podujatia s názvom Legendy Ružinova, ktorý sa uskutoční 18. a 19. marca 2017 v Spoločenskom dome Nivy.
viac
04.04.2017
Veľká noc na Liptove
Sviatky jari sú tu už čoskoro a na Liptove si návštevníci môžu užiť na jednom mieste zimnú atmosféru s lyžovačkou aj tropické teplo.
viac
24.05.2017
Prešov sa bude hýbať
Projekt HÝBSA Slovensko sa presúva na východ. V Prešove nás čaká celodenné  športovo-zábavné podujatie pre celú rodinu. Stačí sa zaregistrovať.
viac
03.10.2017
Prešovský kraj oslávi "svoj deň" bohatým programom
Vo štvrtok 5. októbra sa uskutoční po desiatykrát Deň Prešovského kraja. Malé jubileum otvorí aj tento raz dvere samotného Úradu PSK v Prešove, kde až do 17. hodiny čaká na návštevníkov atraktívny program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %