Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
08.12.2020 01:40

Sociálno-ekonomický prínos neziskového sektora


Ilustračná snímka.


Úrad splnomocnenca prináša vybrané zistenia z „Analýzy socio-ekonomického prínosu neziskového sektora pre spoločnosť“ v rámci národného projektu Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti.


Po jednotlivých častiach štúdie o občianskej spoločnosti na Slovensku Úrad splnomocnenca prináša vybrané zistenia z „Analýzy socio-ekonomického prínosu neziskového sektora pre spoločnosť“, ktorá bola vypracovaná Univerzitou Mateja Bela v rámci národného projektu Kvalitnejšie verejné politiky prostredníctvom lepšieho poznania občianskej spoločnosti.

Štúdia vychádza z rozsiahleho zberu dát a jej cieľom je komplexne zmapovať mimovládny neziskový sektor na Slovensku, popísať a vysvetliť kľúčové aspekty jeho fungovania v kontexte súčasného stavu a vývojových trendov občianskej spoločnosti a identifikovať jeho sociálny a ekonomický prínos pre spoločnosť.

Vybraná časť štúdie je zameraná na prekážky neziskových organizácií, ktoré im bránia v dosahovaní ich cieľov.

Autor: (MŠVVaŠ SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Životné prostredie
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát so zameraním na životné prostredie.
viac
14.10.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora na Slovensku: Kultúra a duchovné hodnoty
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri tentokrát sa zameraním na kultúrne a duchovné hodnoty.
viac
30.11.2020
Mládež ako súčasť občianskej spoločnosti na Slovensku
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšiu vybranú časť z rozsiahlej štúdie o občianskej spoločnosti na Slovensku, zameranú na deti a mladých ľudí ako plnohodnotných členov občianskej spoločnosti a budúcich správcov krajiny.
viac
18.12.2020
Finálna analýza výskumu občianskej spoločnosti a MVO
Úrad splnomocnenca vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša finálnu Analýzu socioekonomického prínosu neziskového sektora a stavu a trendov rozvoja občianskej spoločnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %