Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.09.2019 09:25

Sociálne podnikanie bude témou odborného seminára v Prešove


Ilustračná snímka, zdroj: ia.gov.sk


Budovanie miestnych a regionálnych sietí sociálnej ekonomiky a podnikanie ako nástroj k dosahovaniu spoločensky prospešných cieľov v mimovládnych neziskových organizáciách bude témou odborného seminára, ktorý sa uskutoční 11. septembra v Prešove.


Podujatie sa koná v rámci Iniciatívy Európskej Komisie European Social Economy Regions 2019. Organizuje ho Odbor sociálnej ekonomiky Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, Implementačná agentúra MPSVR SR a Prešovský samosprávny kraj.       

"Cieľom odborného seminára je pomôcť subjektom pôsobiacim v neziskovom sektore zorientovať sa v priestore sociálnej ekonomiky na Slovensku v kontexte novej legislatívy a zároveň ich primäť vnímať aj podnikanie ako možný nástroj k dosahovaniu spoločensky prospešných cieľov," uviedla manažérka pre disemináciu národného projektu Inštitút sociálnej ekonomiky z Implementačnej agentúry MPSVR SR Marcela Kukučková.       

Hovoriť sa podľa jej slov bude o sociálnej ekonomike, o tom, ako využívať podnikanie primárne k dosahovaniu spoločensky prospešných cieľov a zároveň aj o skúsenostiach s implementáciou sociálneho podnikania v Prešovskom kraji.       

"Účastníci odborného seminára dostanú dôležité informácie o budovanej sieti Regionálnych center sociálnej ekonomiky, ktoré poskytujú záujemcom o sociálne podnikanie bezplatnú podporu," dodala Kukučková.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2020
Implementačná agentúra rezortu práce a sociálnych vecí informuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje o predpokladanom termíne vydania rozhodnutí o ŽoNFP predložených v rámci 6. hodnotiaceho kola výzvy „Poradenstvo a osveta v oblasti prevencie a eliminácie diskriminácie II“ (OP ĽZ DOP 2018/4.1.2/01).
viac
14.09.2020
Verejné obstarávanie so sociálnym aspektom
Počas seminárov zameraných na Aplikačnú prax verejných obstarávaní (VO) so sociálnym aspektom, ktorej organizátorom bola Implementačná agentúra Ministerstva práce,sociálnych vecí a rodiny SR sa zástupcovia obcí zaujímali najmä o to, ako majú správne postupovať pri VO pri použití sociálneho hľadiska.
viac
02.10.2020
Tri nové aktivity rezortu práce na podporu zamestnanosti
Tri nové aktivity rezortu práce na podporu zamestnanosti Novým projektom podporíme 8 000 nezamestnaných.
viac
09.07.2021
Memorandum o spolupráci prispeje k rozvoju sociálnej ekonomiky v BBSK
Vo štvrtok 8. júla bolo podpismi spečatené Memorandum o spolupráci medzi Implementačnou agentúrou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (MPSVR SR) a Rozvojovou agentúrou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %