Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
21.01.2020 12:05

Pokračujeme a aj v roku 2020 sme zameraní na kvalitu sociálnych služieb


IA MPSVR SR


Implementačná agentúra MPSVR SR realizuje od júna 2019 do februára 2023 národný projekt Kvalita sociálnych služieb (NP KSS), ktorého snahou je pripraviť a odborne podporiť poskytovateľov pre výkon kvalitných sociálnych služieb podľa zákona 448/2008 Z.z. o sociálnych službách v súlade s prílohou č. 2


IA MPSVR SR realizuje od júna 2019 do februára 2023 národný projekt Kvalita sociálnych služieb (NP KSS), ktorého snahou je pripraviť a odborne podporiť poskytovateľov pre výkon kvalitných sociálnych služieb podľa zákona 448/2008 Z.z. o sociálnych službách v súlade s prílohou č. 2.

Hlavným cieľom NP KSS je zabezpečiť dostupnosť kvalitných sociálnych služieb na území celého Slovenska, ktoré vedú k začleneniu zraniteľných cieľových skupín do spoločnosti a na trhu práce. Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

Nástrojom k dosiahnutiu vytýčeného cieľa je podpora zavádzania kvality sociálnych služieb cestou odbornej prípravy a metodickej podpory zástupcov poskytovateľov sociálnych služieb pri implementácii podmienok kvality a zároveň metodickou podporou hodnotiteľov pri zavádzaní systému hodnotenia podmienok kvality sociálnych služieb.

Od januára 2020 čakajú registrovaných poskytovateľov sociálnych služieb ďalšie dvojdňové odborné semináre v Bratislave, Nitre, Trnave, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici, Prešove a Košiciach.

Presné termíny seminárov v jednotlivých krajských mestách s inštrukciami k prihlasovaniu budú postupne zverejnené na webovej stránke www.ia.gov.sk a na facebookovej stránkenárodného projektu Kvalita sociálnych služieb.

Autor: (ts-ia mpsvr sr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2019
Národný projekt Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR zverejnila Oznámenie o možnosti predkladania žiadostí o zapojenie sa do národného projektu Podpora rozvoja a dostupnosti terénnej opatrovateľskej služby.
viac
16.11.2019
Zariadenia sociálnych služieb - príležitosť zapojiť sa do deinštitucionalizácie
Zariadenia sociálnych služieb majú opäť možnosť zapojiť sa do procesu deinštitucionalizácie, teda do prechodu z inštitucionálnej na komunitnú starostlivosť.
viac
11.08.2020
Implementačná agentúra rezortu práce a sociálnych vecí informuje
Implementačná agentúra Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje o predpokladanom termíne vydania rozhodnutí o ŽoNFP predložených v rámci 6. hodnotiaceho kola výzvy „Poradenstvo a osveta v oblasti prevencie a eliminácie diskriminácie II“ (OP ĽZ DOP 2018/4.1.2/01).
viac
26.03.2021
Národný projekt Šanca na návrat
Od novembra 2018 realizuje Generálne riaditeľstvo Zboru väzenskej a justičnej stráže (GR ZVJS) národný projekt Šanca na návrat (NP ŠNN).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %