Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
07.05.2020 10:15

Snina má nové logo, symbolizuje jej prerod na moderné mesto


Nové logo.


K symbolom reprezentujúcim mesto Snina pribudlo v uplynulých dňoch i logo. Ako informovala Erika Jankajová z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu, symbolika loga nadviazala na symboly zobrazené v erbe mesta.


„Erb nášho mesta symbolizuje prerod Sniny z valašskej kultúry na mesto s priemyselnou históriou. V tomto duchu pokračuje i symbolika loga, preto je grafika loga čistá, priam až technická,” uviedla s tým, že dôvodom konkrétneho prevedenia bolo nadviazanie na priemyselnú minulosť Sniny, ktorá výrazne prispela k rozvoju mesta.

Grafika loga umožňuje kombinovať ho s ďalšími prvkami, ale i termínmi, čo môže podľa Jankajovej do budúcna prispieť k vytváraniu nových spojení podľa aktuálnej potreby a pritom zachovať základný vizuál. Výrazným prvkom v grafike je však vyzdvihnutie slova "ina". „Je symbolom zmeny, ktorou každé mesto v priebehu času prechádza,” vysvetlila.

Autorom grafického návrhu je Sninčan Stanislav Holota, ktorý ho pre mesto vytvoril pro bono a na základe zmluvy o prevode ho bezodplatne previedol na mesto. „Týmto aktom môže mesto logo používať a poskytovať ho na používanie aj tretím osobám,” uzavrela Jankajová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2017
Prešov vstupuje do jubilejného roka, oslávi 770. výročie prvej zmienky
Tisíce Prešovčanov privítali v centre mesta príchod nového roku 2017, v ktorom Prešov oslávi 770. výročie prvej písomnej zmienky. Súčasťou osláv bolo zverejnenie nového loga mesta, ktoré si mohli pozrieť v podobe ohnivej mozaiky.
viac
22.03.2017
Kremnica má nové logo
Mesto Kremnica a jeho organizácie majú nové logo a vizuálny štýl. Víťazný návrh, ktorého autorom je pôvodom Kremničan a dnes grafik žijúci na voľnej nohe v Brne Juraj Chmura, vybrala sedemčlenná komisia spomedzi 32 prihlásených dizajnov.
viac
01.10.2020
Štyri verejné priestory v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto dostanú meno
Štyri staromestské verejné priestory, ktoré boli doteraz bezmenné, budú mať svoje mená.
viac
02.05.2022
Mesto Trnava má nové logo – písmeno T s korunkou
Mesto Trnava má nové logo. Tvorí ho písmeno T, v dlhšej verzii celý názov mesta, v kráľovskej modrej farbe so zlatou korunkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %