Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.03.2017 11:31

Kremnica má nové logo


Autorom loga je Kremničan Juraj Chmura.


Mesto Kremnica a jeho organizácie majú nové logo a vizuálny štýl. Víťazný návrh, ktorého autorom je pôvodom Kremničan a dnes grafik žijúci na voľnej nohe v Brne Juraj Chmura, vybrala sedemčlenná komisia spomedzi 32 prihlásených dizajnov.


"Logo vždy nesie dôležité posolstvo, je to výrazový prostriedok, ktorý nepotrebuje slová, iba pocit, pochopenie a emóciu. Logo má spájať ľudí, vysvetľuje, akým životom mesto žije, čím sa môže pýšiť, aké škvrny času na ňom zostali po rokoch života..." vyjadril sa autor loga v úvode dizajn manuálu.      

Logotyp pozostáva z dvoch častí – loga a názvu mesta. Súčasťou logotypu je nový slogan Kremnica – mesto príbehov. Logu dominuje zlatá farba, jej výber vychádza z histórie mesta.      

"Logo vyjadruje spojenie silnej dominanty mesta s prvkami, ktoré Kremnicu v minulosti preslávili. Tvar loga nápadne pripomína vežu Mestského hradu s hodinami, ktorú vidieť z každej svetovej strany. Práve hodiny a čas autor vníma ako posolstvo mesta, kruhové hodiny parafrázujú mincu. V konečnom dôsledku je však na každom z nás, ako si to vysvetlí a aké pocity to v ňom zanechá," informovala mestská koordinátorka cestovného ruchu Veronika Chrienová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.01.2017
Prešov vstupuje do jubilejného roka, oslávi 770. výročie prvej zmienky
Tisíce Prešovčanov privítali v centre mesta príchod nového roku 2017, v ktorom Prešov oslávi 770. výročie prvej písomnej zmienky. Súčasťou osláv bolo zverejnenie nového loga mesta, ktoré si mohli pozrieť v podobe ohnivej mozaiky.
viac
03.02.2017
KIC vyhlásilo súťaž na vizuálny štýl a logo mesta
Kremnické Kultúrne a informačné centrum (KIC) vyhlásilo verejnú neanonymnú súťaž na vizuálny štýl a logo mesta Kremnica a jeho organizácií.
viac
07.05.2020
Snina má nové logo, symbolizuje jej prerod na moderné mesto
K symbolom reprezentujúcim mesto Snina pribudlo v uplynulých dňoch i logo. Ako informovala Erika Jankajová z oddelenia strategického rozvoja sninského mestského úradu, symbolika loga nadviazala na symboly zobrazené v erbe mesta.
viac
02.05.2022
Mesto Trnava má nové logo – písmeno T s korunkou
Mesto Trnava má nové logo. Tvorí ho písmeno T, v dlhšej verzii celý názov mesta, v kráľovskej modrej farbe so zlatou korunkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %