Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.02.2019 05:44

Slovnaft odštartoval 12. ročník Talentov Novej Európy


Snímka zdroj: (tne.sk).


Talentované deti a mladí ľudia sa môžu do 25. februára 2019 už po dvanásty raz prihlásiť do grantového programu Talenty Novej Európy. Slovnaft a Stredoeurópska nadácia prerozdelia aj v tomto ročníku 66-tisíc eur medzi nadané talenty.


Grantový program Talenty Novej Európy je určený pre všetkých od 8 – 25 rokov, ktorí vynikajú svojím talentom a chcú aj naďalej napredovať v oblasti umenia, vedy alebo športu. Finančnú podporu môžu využiť na zakúpenie hudobného nástroja, športového výstroja alebo vedeckého vybavenia, či na účasť na súťažiach, workshopoch a kurzoch, kde prezentujú nielen seba, ale aj Slovensko. Mnohé z nich sa totiž konajú v zahraničí a pre mnohé rodiny s nadanými deťmi je účasť na týchto podujatiach finančne náročná. Aj z tohto dôvodu vidia Slovnaft a Stredoeurópska nadácia veľký význam v podpore talentov, ktoré už teraz dosahujú vynikajúce výsledky.

V 11. ročníku Talentov Novej Európy bol podporený aj 24-ročný Dominik Bari, ktorého Americká filmová akadémia posunula s jeho dokumentom Oymyakon medzi top 80 najlepších dokumentov na svete, a kvalifikoval sa tak na Oscara. Týždeň strávil na najchladnejšom obývanom mieste našej planéty, kde namerali najnižšiu teplotu -71,2°C.

„Pre nás je veľmi inšpirujúce sledovať, čo všetko sú títo mladí ľudia schopní zvládnuť pri napĺňaní svojich vízií. To, že sa im darí, nám dáva motiváciu pokračovať v programe naďalej,“ uviedla Szilvia Czuczor, výkonná riaditeľka Stredoeurópskej nadácie.

Podporený bol aj 16-ročný Ondrej Vrábel, ktorý vyvinul aplikácie pre deti so špeciálnymi potrebami a tieto počítačové Pinf hry prezentoval na medzinárodnom fóre v Singapure. V súčasnosti je dostupných už 23 hier v 13 jazykoch a na Slovensku ich používajú približne v 1500 domácnostiach.

„Naším dlhodobým zámerom je podporovať tých, ktorí majú šancu uspieť aj v medzinárodnej konkurencii. Vieme, aké je to náročné, keďže patríme medzi top exportérov na Slovensku. Veríme, že cez granty prispievame nielen k rozvoju výnimočných talentov, ale aj k  vytváraniu pozitívneho imidžu našej krajiny,“ povedal Anton Molnár, hovorca a riaditeľ Podnikovej a marketingovej komunikácie spoločnosti Slovnaft. 

Celkovo bolo v rámci grantovému programu Talenty Novej Európy podporených už 350 mladých talentov, medzi ktorých sa prerozdelilo takmer 720 000 eur. V minulom ročníku bolo zo 185 prihlásených podporených 54 detí a mladých ľudí, z toho 30 v športe a zvyšných 24 v oblasti vedy a umenia.

Viac informácií k programu Talenty Novej Európy nájdete na www.tne.sk

Autor: (ts - Slovnaft)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Nadácia mesta Bratislavy otvára štipendijný program Umenie
Hlavné mesto prostredníctvom nadácie vyčlenilo v tomto roku vo svojom rozpočte 50 000 eur na podporu profesionálnych umelcov, profesionálnych kritikov, teoretikov, historikov, výskumníkov a iných odborných pracovníkov profesionálne pôsobiacich v oblasti reflexie umenia a kultúry v Bratislave.
viac
16.05.2020
Program Talenty Novej Európy podporí deti a mladých ľudí sumou 66 000 eur
Takmer šesť desiatok detí a mladých ľudí z celého Slovenska si rozdelí sumu 66 000 eur v rámci grantového programu Talenty Novej Európy. Finančný grant získa 33 finalistov v kategórii umenie a veda a 26 finalistov v kategórii šport.
viac
27.01.2021
Deti a mladí ľudia sa môžu uchádzať o príspevok na podporu svojho talentu
Deti a mladí ľudia majú do 21. februára 2021 šancu uchádzať sa o finančný príspevok na rozvoj svojho talentu.
viac
06.05.2021
Grant vo výške 80 000 eur podporí 12 projektov na rozvoj cyklodopravy
Nová regionálna cyklotrasa, nabíjacie stanice pre elektrobicykle, kilometre nového značenia aj bezplatná požičovňa bicyklov. I tieto projekty podporia z grantovej výzvy Ekoobec 2021, zameranej na rozvoj cyklodopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %