Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
17.01.2020 12:05

Sídlisko Mazorníkovo bude mať prvé jasle, mesto na ne dostane eurofondy


Snímka zdroj: mesto Brezno


V breznianskej mestskej časti Mazorníkovo pribudnú detské jasle. MPaRV SR začiatkom tohto roka schválilo žiadosť breznianskej radnice o poskytnutie nenávratného finančného príspevku vo výške viac ako 630tis. eur na výstavbu prvých jaslí práve v tejto časti.


 Informovala o tom v stredu webová stránka mesta.  "Cieľom bolo uľahčiť prístup k efektívnym a kvalitnejším verejným službám pre všetkých obyvateľov, podporiť rozvoj a vytvoriť priestor na poskytovanie služieb a starostlivosti o dieťa do troch rokov v záujme zosúladenia rodinného a pracovného života," priblížil primátor Brezna Tomáš Abel.       

Nové detské jasle mesto vybuduje na Ulici MPČĽ v hodnote viac ako 670.000 eur. "Celkové oprávnené výdavky sa týkajú spracovania projektovej dokumentácie, stavebných prác, dozoru a nákupu vybavenia jaslí vrátane vonkajšieho mobiliára. Mesto sa na projekte bude spolupodieľať piatimi percentami z tejto sumy a zároveň zabezpečí financovanie prípadných neoprávnených výdavkov z vlastného rozpočtu," spresňuje magistrát.       

Nový bezbariérový objekt jaslí s kapacitou 20 miest má vyrásť v blízkosti materskej školy na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo. "Našim obyvateľom poskytneme službu, ktorá je žiadaná, avšak mesto také zariadenie zatiaľ neprevádzkovalo," dodal primátor.       

Podľa štatistických zistení žije v Brezne vyše 600 detí do troch rokov, takmer tretina z nich vyrastá na uvedenom sídlisku. Napriek tomu, že v meste sú v prevádzke súkromné jasle, podľa vedúcej odboru riadenia projektov Milady Medveďovej nedokážu z kapacitného hľadiska uspokojiť dopyt po tejto službe. Navyše pre mnohých obyvateľov je súkromné zariadenie pridrahé.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.11.2017
V miestnych lesoch chcú z európskych peňazí opraviť niekoľko ciest
V lesoch v okolí Spišskej Belej plánujú za peniaze z európskych fondov opraviť niekoľko lesných ciest.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
20.01.2023
Výstavbu mestských jaslí v Prievidzi dokončia v marci
Prestavbu jedného z objektov Materskej školy (MŠ) na ulici A. Mišúta v Prievidzi na mestské jasle dokončia v marci. Do vybudovania zariadenia starostlivosti o deti do troch rokov investuje samospráva viac ako 730 000 eur.
viac
26.09.2023
Po rokoch v Hlohovci opäť otvárajú mestské jasle pre 20 detí
Hlohovec otvára po rokoch absencie opäť mestské jasle pre deti do troch rokov. Na ich realizáciu získalo nenávratný finančný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu ministerstva investícií vo výške 517-tis. eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %