Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.07.2022 04:50

Sezónu výletných vlakov v TTSK odštartujú jazdou z Bratislavy do Holíča


Holíčsky zámok. Snímka zdroj: NaZahori


Sezónu výletných vlakov v rámci Trnavského kraja odštartuje v sobotu jazda historickou mašinkou z Bratislavy cez Malacky do Holíča. Výletný vlak Mária Terézia vyráža v sobotu o 9.10 h z bratislavskej hlavnej stanice.


Návštevníkov čaká počas jazdy divadelné predstavenie a celodenný program v konečnej destinácii. TASR o tom informovala Katarína Rohaľová z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.       

Počas jazdy bude možné nastúpiť aj v Malackách. Organizátori zabezpečia dopravu do zámku Holíč. Súčasťou lístka je celodenný výlet s balíkom služieb, ktorý zahŕňa dopravu historickým vlakom, vstupy na prehliadky, dopravu autobusmi, cestovateľský denník či sprievodcu, ktorý bude koordinovať program.       

Účasť na odštartovaní sezóny Výletných vlakov 2022 potvrdili aj predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič a predseda KOCR Trnavský kraj Pavol Kalman.       

Historické vlaky s divadelným príbehom budú jazdiť každú prázdninovú sobotu do 27. augusta na dvoch nových trasách do destinácií v Trnavskom kraji. Okrem trasy z Bratislavy do Holíča pôjde výletný vlak aj z Nového Mesta nad Váhom do Galanty.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2016
Študenti vyniesli z čachtického podzemia viac ako 500 vedier zeminy
Študenti Strednej priemyselnej školy (SPŠ) v Novom Meste nad Váhom prispeli k dobrovoľníckej činnosti OZ Slovenské podzemie a spolku milovníkov histórie Concordia pri čistení chodieb čachtického podzemia.
viac
08.04.2019
Začal sa Festival Aničky Jurkovičovej
V Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v Novom Meste nad Váhom sa v nedeľu začal 22. ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej. TASR o tom informovala Lenka Kukučková z kancelárie predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
27.02.2024
Benefičné akcie priniesli útulku viac ako 150 kg krmiva
Viac ako 150 kilogramov potravy pre psov pribudlo v piatok (23. 2.) v útulku Nádej v Novom Meste nad Váhom. Kúpili ich z výťažku benefičných podujatí Primátorský punč a Novomestská zabíjačka. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %