Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
12.10.2020 11:00

Samospráva realizuje štyri väčšie stavebné projekty


Rozostavaná bytovka s 36 bytmi na Železničnej ulici v Plešivci, ktorú chce samospráva koncom roka kolaudovať. EASYFOTO TASR - Branislav Caban


Štyri stavebné projekty väčšieho rozsahu aktuálne realizuje samospráva obce Plešivec v Rožňavskom okrese.


Pre TASR ich konkretizovala starostka Iveta Šušánová. „V Plešivci je momentálne dosť veľký stavebný ruch. Pripravujeme 36-bytovú jednotku, ktorú financujeme z dotácie a z úveru od Štátneho fondu rozvoja bývania. Celkové náklady aj s technickou vybavenosťou sú zhruba 1,6 milióna eur. Skolaudujeme ju pravdepodobne koncom roka. Staviame však aj zdravotné stredisko, zberný dvor a multifunkčné ihrisko,“ vymenovala starostka.       

Dodala, že ľudia majú o bývanie v Plešivci záujem a v poradovníku má samospráva viac ako 36 čakateľov. Vedenie obce preto už pripravuje aj ďalší projekt. „Podali sme žiadosť na ministerstvo vnútra, kde žiadame prostriedky s cieľom výstavby nízkoštandardných bytov pre 20 rodín,“ uviedla Šušánová.       

V prípade ďalšieho projektu, zdravotného strediska pri obecnom úrade, nejde podľa nej iba o rekonštrukciu, ale i o rozšírenie. „Budú tam aj také ambulancie, ktoré sme doteraz v Plešivci nemali. Napríklad chirurgická alebo interná. Najväčší problém bol zabezpečiť lekárov, ale podarilo sa nám to,“ zakončila.           

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
V Radaticiach chcú okolo miestneho kaštieľa zriadiť park
Centrum dedinky Radatice, okres Prešov, zdobí neskoroklasicistický kaštieľ z polovice 19. storočia. Ten bol pôvodne sídlom tamojších zemepánov, dnes je tu obecný úrad, knižnica a spoločenské miestnosti využívajú aj miestni seniori.
viac
16.10.2017
V Pliešovciach tento rok najviac investovali do obnovy vyše storočného úradu
Najväčšia investícia pliešovskej samosprávy v tomto roku smeruje do budovy obecného úradu. Na viac ako storočnej budove v týchto dňoch vrcholia práce, ktoré majú znížiť jej energetickú náročnosť. Obec na projekt získala nenávratný finančný príspevok z eurofondov.
viac
06.07.2019
Obecný úrad chcú prestavať na bytovku, administratíva bude v škole
Budovu Obecného úradu v Detvianskej Hute v okrese Detva chcú prestavať na malú bytovku s troma bytmi. Samosprávna administratíva by sa presťahovala do objektu tamojšej základnej školy. TASR to povedal starosta obce Pavel Šulek.
viac
12.05.2020
Mesto Medzev začalo s rekonštrukciou zdravotného strediska
Mesto Medzev začalo s komplexnou rekonštrukciou zdravotného strediska na Kováčskej ulici, vzniknúť má z neho centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Informoval o tom primátor Matej Smorada.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %