Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
06.05.2020 09:25

Samospráva pokračuje v rekonštrukcii žľabov v mestskom parku


Snímka zdroj: (dubnica.eu).


Po minuloročnej rekonštrukcii šiestich odvodňovacích žľabov v historickom mestskom Parku J. B. Magina v Dubnici nad Váhom pokračuje samospráva aj tento rok v ich rekonštrukcii a výmene. V najbližších týždňoch opraví ďalších päť žľabov.


Ako informoval primátor Dubnice Peter Wolf, park je vyhľadávaným miestom, kam chodia ľudia načerpať energiu a oddýchnuť si, samospráva sa ho preto snaží priebežne revitalizovať.

„Žľaby neboli už viac ako desať rokov udržiavané, do ich rekonštrukcie sme sa pustili už v minulom roku, aby voda nestála na komunikáciách. Tento rok zrekonštruujeme päť žľabov a aj vsakovaciu jamu pod parkom, aby voda nezostávala na komunikáciách, prípadne nemusela odtekať niekam do kanalizácie, ale aby zostala tam, kde spadla, prípadne sa odviedla do retenčných nádrží,“ doplnil primátor.

Ako dodal, retenčnú nádrž je potrebné doriešiť prostredníctvom stavebného povolenia. Ostatné práce na rekonštrukcii žľabov nepodliehajú stavebnému povoleniu, tam mohli s prácami začať skôr.

„Počas rekonštrukcie je pohyb verejnosti v parku na niektorých miestach mierne obmedzený. Nie však v takom rozsahu, aby bol park neprístupný,“ doplnil Wolf s tým, že aj po výdatných dažďoch bude historický park chránený a pohyb v ňom bezpečný.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
22.05.2020
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom by mali ukončiť v decembri
Rekonštrukciu domu kultúry v Dubnici nad Váhom za viac ako 1,4 milióna eur by mali dokončiť do konca tohto roku. Počas kontrolného dňa to povedal dubnický primátor Peter Wolf.
viac
10.12.2020
Budovu ZUŠ zrekonštruujú na bytový dom s 24 bytmi
Mesto Dubnica nad Váhom zrekonštruuje bývalú budovu základnej umeleckej školy (ZUŠ), v ktorej vznikne 24 nájomných bytov. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnilo mesto vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
20.06.2022
Dubnická radnica zrekonštruuje za 353 000 eur školské ihrisko ZŠ s MŠ P. Demitru
V Dubnici nad Váhom začali s rekonštrukciou školského ihriska Základnej školy s materskou školou Pavla Demitru. Škola je poslednou z troch dubnických škôl, na ktorej samospráva realizuje kompletnú rekonštrukciu školského športoviska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %