Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.06.2019 02:05

Samospráva chce zriadiť stredisko sociálnych služieb


Ilustračná snímka (tasr)


Vytvorenie strediska sociálnych služieb je jedným z investičných zámerov samosprávy Lučenca. Uchádza o dotáciu vo výške viac ako 1,8 milióna eur z výzvy Integrovaného regionálneho operačného programu. V prípade úspechu bude samospráva projekt spolufinancovať sumou viac ako 96-tis. eur.


  „Projekt rieši vybudovanie strediska sociálnych služieb v priestoroch objektu vo vlastníctve mesta na Ulici Dr. Herza, ktorý už teraz slúži na účely poskytovania sociálnych služieb. Objekt si vyžaduje celkovú rekonštrukciu, aby spĺňal požiadavky na poskytovanie sociálnych služieb v zmysle príslušných právnych predpisov a v zmysle vyššie uvedenej výzvy,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe.       

Projekt rieši rekonštrukciu objektu prestavbou, nadstavbou a prístavbou na mieste asanovanej pričlenenej budovy. Po obnove by v budove mali vzniknúť priestory na krátkodobý a dlhodobý pobyt pre dôchodcov, samostatný klub dôchodcov so stravovaním a nocľaháreň pre bezdomovcov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.09.2016
Mesto Svidník zisťuje potreby obyvateľov v oblasti sociálnych služieb
Svidnícka samospráva sa obrátila na obyvateľov, aby sa vyjadrili k pripravovanému Komunitnému plánu sociálnych služieb v meste na roky 2016–2022.
viac
23.11.2016
Mesto Humenné žiada SČK o vrátenie dotácie vo výške 10 000 eur
Humenné žiada Slovenský červený kríž (SČK), územný spolok Humenné o vrátenie dotácie za rok 2015 vo výške 10 000 eur. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom 12. zasadnutí.
viac
02.05.2018
Komunitné plánovanie sociálnych služieb – povinnosť, či príležitosť...(3)
V Bratislave sa koncom januára uskutočnila konferencia, ktorej usporiadateľom bola SOCIA – Nadácia na podporu sociálnych zmien. (Tretia časť)
viac
28.03.2019
Mesto chce rozšíriť sociálne služby, občania pripravujú petíciu
Mesto Nové Zámky plánuje zriadiť nové sociálne služby na území mesta. Mestské zastupiteľstvo na svojom poslednom zasadnutí schválilo zámer podať žiadosť o nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %