Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
23.07.2018 10:23

Kraj vyhlásil regionálnu súťaž v sociálnych službách


Ilustračná snímka


Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyhlásil ôsmy ročník regionálnej súťaže v sociálnych službách Krídla túžby.


Podľa hovorkyne PSK Dáše Jeleňovej, cieľom súťaže je nájsť v sociálnych službách na území PSK poskytovateľa, zamestnanca a prijímateľa, ktorí svojou výnimočnosťou, kvalitou poskytovaných sociálnych služieb, mimoriadnymi úspechmi, inovatívnymi metódami práce či nezištnými činmi môžu byť príkladom dobrej praxe v sociálnych službách.       

Návrh na ocenenie môže predložiť poskytovateľ sociálnych služieb, zriaďovateľ alebo aj ktorýkoľvek občan. Nominácie podpísané navrhovateľom s označením Krídla túžby je potrebné poslať do 31. augusta 2018 písomne na adresu Odbor sociálnych vecí a rodiny, Úrad PSK, Námestie mieru 2, 080 01 Prešov alebo e-mailom na adresu sylvia.dugasova@vucpo.sk.       

"Členovia Komisie sociálnych vecí a rodiny pri Zastupiteľstve PSK vyberú v každej z troch kategórií jeden zo zaslaných návrhov. Ocenenia budú slávnostne odovzdané na podujatí Krídla túžby, ktorého súčasťou bude aj galaprogram Koncert bez bariér," uviedla Jeleňová.       

PSK má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 25 zariadení sociálnych služieb s celkovou kapacitou 2159 miest. Na zabezpečenie sociálnych služieb, vrátane neverejných poskytovateľov kraj vyčlenil na tento rok takmer 35 miliónov eur, z toho takmer 3,5 milióna eur na rekonštrukcie a modernizácie zariadení sociálnych služieb.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2018
Krajskí poslanci schválili výzvy na dotácie na rok 2019
Na šport, kultúru a sociálnu oblasť rozdelí Prešovský samosprávny kraj (PSK) celkovo jeden milión eur. Žiadatelia sa môžu uchádzať o finančné prostriedky v dvoch výzvach.
viac
25.10.2019
Prešovský kraj udelil najvyššie ocenenia v sociálnych službách
Prešovský samosprávny kraj (PSK) vo štvrtok po deviaty raz odovzdal najvyššie krajské ocenenia v sociálnych službách Krídla túžby. Ceny za rok 2019 si prevzali traja laureáti v rámci galaprogramu na veľkej scéne Divadla Jonáša Záborského.
viac
05.11.2019
V Prešovskom kraji pôsobí takmer 350 poskytovateľov sociálnych služieb
V Prešovskom samosprávnom kraji pôsobí celkovo 348 poskytovateľov sociálnych služieb. Z toho je 25 poskytovateľov v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK s počtom miest 2075. V zriaďovateľskej pôsobnosti miest a obcí je 159 poskytovateľov s počtom miest 2056 a neverejných poskytovateľov je 164 s počtom mie
viac
12.01.2021
O dotácie PSK sa budú môcť žiadatelia uchádzať v troch programoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v tomto roku prerozdelí v rámci svojho dotačného programu z vlastných príjmov štyri milióny eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %