Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
23.04.2019 06:20

Rieku Muránka budú čistiť od odpadu v 20 obciach


Ilustračná snímka (tasr)


Dovedna 20 obcí Revúckeho okresu sa zapojí do spoločného čistenia rieky Muránka a jej prítokov počas 26. a 27. apríla. Ako informovala Jana Šmídtová zo Správy Národného parku Muránska planina, ide o druhý ročník tohto environmentálneho podujatia.


„Takto spoločne chceme ukázať, že nám na prostredí, ktoré nás obklopuje a v ktorom žijeme, pracujeme, vychovávame svoje deti a svoje vnúčatá, naozaj záleží. Gemer je síce zaradený medzi najchudobnejšie regióny Slovenska s najvyššou mierou nezamestnanosti, no jeho bohatstvo v podobe prírodných hodnôt je nevyčísliteľné,“ uviedla Šmídtová.       

Ako dodala, do čistenia rieky od odpadu sa zapoja dobrovoľníci z celej Muránskej doliny, rybári, aktivisti, ochranári, vodáci, ale aj žiaci a študenti miestnych škôl či zamestnanci rôznych organizácií.

„Ak sa nechcete len prizerať na hromadiaci sa neporiadok okolo seba a chcete pomôcť pri čistení Muránky, môžete sa do spoločnej akcie zapojiť. Bližšie informácie o podujatí získate na obecnom alebo mestskom úrade v katastri obce, v ktorej by ste chceli pomôcť,“ zakončila Šmídtová.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.05.2020
Dobrovoľníci čistili rieku Ondava aj tento rok
Splav úseku rieky Ondava medzi obcami Slovenská Kajňa a Hencovce v okrese Vranov nad Topľou bude aj tento rok nielen športovým, ale i estetickým zážitkom. Počas ôsmeho ročníka pravidelnej májovej akcie tam dobrovoľníci vyzbierali 900 kilogramov odpadu.
viac
03.05.2021
Do čistenia Ondavy sa zapojil rekordný počet obcí a dobrovoľníkov
Do deviateho ročníka organizovaného čistenia brehov rieky Ondava sa v sobotu zapojil rekordný počet obcí. Priamo z lodí naplavený odpad zbieral aj dosiaľ najväčší počet vodákov.
viac
26.04.2022
Pri čistení Muránky vyzbierali v Revúcej takmer 2600 kg odpadu
Ochranári, samosprávy, žiaci a dobrovoľníci vyzbierali v piatok (22. 4.) počas akcie Spoločne za čistú Muránku v Revúcej takmer 2600 kilogramov (kg) odpadu.
viac
21.04.2023
Deň zeme si na Slovensku pripomenieme viacerými podujatiami
To, aké dôležité je chrániť našu planétu, si pripomíname na Deň zeme 22. apríla, pričom niektoré podujatia sú naplánované už na piatok 21. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %