Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
06.12.2023 03:05

Rezort financií predstavil návrh konsolidačných opatrení na rok 2024


MF SR (Zdroj: TASR)


Ministerstvo financií SR predstavilo balík konsolidačných opatrení, ktoré by mali pomôcť pri zostavení štátneho rozpočtu na budúci rok.


Na opatreniach „LEX konsolidácia“ sa podieľali okrem ministerstva financií aj rezorty práce, zdravotníctva a kultúry. Celkový balík opatrení predstavuje príjem do štátneho rozpočtu vo výške 1,96 mld. eur.

Vzhľadom na vysoký deficit verejných financií a enormné zadlženie Slovenska sa predkladaným zákonom navrhuje súbor konsolidačných opatrení, realizáciou ktorých sa zabezpečia dodatočné príjmy štátneho rozpočtu, čo prispeje k stabilizácii verejných financií a k eliminácii negatívnych vplyvov na vývoj hospodárenia Slovenskej republiky.

Pri prijímaní týchto opatrení sa sleduje cieľ primeraného rozdelenia daňovej záťaže medzi rôzne daňové subjekty. Opatrenia sú navrhnuté tak, aby mali čo najmenšie negatívne vplyvy na obyvateľov a aby primerane, proporcionálne a nediskriminačne zasiahli predovšetkým subjekty, ktoré dosahovali a je predpoklad, že budú dosahovať mimoriadne zisky.

Viac informácií nájdete TU.

Autor: (Zdroj: Ministerstvo financií SR, ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2016
Magistrátu sa darí mesto finančne ozdravovať popri miliónových investíciách
Ak v rebríčku hospodárenia slovenských miest podľa inštitútu INEKO patrilo horehronskej metropole v rokoch 2010 až 2014 miesto v prvej desiatke najzadlženejších miest na Slovensku, nové vedenie samosprávy začalo nelichotivú štatistiku meniť hneď od začiatku svojho pôsobenia.
viac
04.07.2017
Slovensko nemíňa na životné prostredie efektívne
Peniaze smerujúce do životného prostredia by sa mali využívať efektívnejšie. V tejto oblasti možno ušetriť asi 130 miliónov eur, vypočítali vládni analytici.
viac
21.04.2020
Myjava prijíma opatrenia, aby čelila ekonomickým dosahom koronakrízy
Mesto Myjava znížilo dotácie, zastavilo alebo obmedzilo projekty, väčšina zamestnancov napojených na rozpočet mesta od 1. apríla poberá 80 alebo 60 % mzdy. Informoval o tom primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.
viac
01.12.2023
Rezort financií predstavil pomoc s hypotékami
Ministerstvo financií SR predstavilo návrh pomoci pri náraste splátok hypoték po refixácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %