Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
18.05.2017 02:51

Restaurant day ponúkne dobré jedlo a pomôže aj ľuďom v núdzi


Pozvánka.


Nielen láska ide cez žalúdok, ale aj dobré skutky. Tento víkend môžete odchádzať z obeda s plným bruchom i s dobrým pocitom. V rámci celosvetového dňa Restaurant day, ktorý sa tento rok koná v sobotu 20. mája, sa spojili neziskové organizácie, aby pomohli.


V priateľskom prostredí si budete môcť vychutnať dobré jedlo na báze dobrovoľného príspevku, a tým pomôcť ľudom v núdzi.      

Neziskové organizácie v Bratislave, Žiline a v Prešove otvoria svoje brány všetkým ľudom, ktorí majú záujem spoznať ich prácu a prispieť na dobrú vec. "Restaurant Day je nevšedné podujatie, ktorému už štvrtý rok DobraKrajina.sk dáva ďalší rozmer," vysvetľuje Jana Desiatniková, programová koordinátorka z Nadácie Pontis.      

V Bratislave sa bude toto podujatie konať hneď na niekoľkých miestach. Svoje menu ponúkne organizácia Od emócií k poznaniu – Eduma, konkrétne v Starej tržnici. Na Baštovej 5 Človek v ohrození pohostí návštevníkov palacinkami a piknikové menu zas návštevníkov čaká na ihrisku v mestskej časti Kopčany, o ktoré sa stará organizácia Ulita. Na Partizánskej lúke OZ NepočujuceDieťa.sk pripravuje "neslýchaný koláčik" od slovenských celebrít. A na divadelných doskách privítajú všetkých Stopy snov. V kultúrnom a komunitnom centre Zora zažijú okrem predstavenia aj "divadelné jednohubky".      

Za Bratislavou nezaostávajú ani Žilina či Prešov. V parku pri Budatínskom hrade návštevníkov domácimi sladkými výrobkami pohostí Návrat. OZ Barlička so sídlom v Prešove čaká všetkých v starom sade, kde bude prebiehať "Majáles v Barličke".      

Restaurant Day vznikol vo fínskych Helsinkách v roku 2011 a odvtedy sa koná v 60 krajinách po celom svete. Každoročne sa do neho zapájajú tisícky jednodňových reštaurácií a spolu tvoria "jedinečný festival jedla".

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Župa rozdelila na dotáciách viac ako dva milióny eur
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja na svojom XXV. pracovnom zasadnutí 31. marca schválili návrhy na poskytnutie dotácií pre rok 2017 z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy.
viac
20.09.2017
Staré Mesto má grantový program na tento rok
Skultúrnenie verejného priestoru, ochrana a tvorba životného prostredia, kultúrno-spoločenské aktivity a rozvoj kultúrneho života. To sú oblasti, v rámci ktorých sa dá požiadať bratislavské Staré Mesto o pridelenie grantu.
viac
17.10.2017
Ružinov aj tento rok pomôže rodinám v núdzi vianočným príspevkom
Rodiny s nezaopatrenými deťmi v hmotnej alebo náhlej núdzi, ktoré majú trvalý pobyt v bratislavskom Ružinove, môžu mať aj tento rok o čosi pokojnejšie vianočné sviatky. Miestna samospráva im opäť pomôže vianočným finančným príspevkom, ktorý je od 140 do 190 eur, a to v závislosti od počtu detí.
viac
14.03.2020
Žilina podporí v roku 2020 žiadosti o granty sumou 173 000 eur
Mesto Žilina podporí tento rok žiadosti o granty v oblasti kultúry, športu, vzdelávania, životného prostredia a sociálnej a zdravotnej oblasti sumou 173 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %