Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
02.09.2020 08:10

Regionálne oslavy SNP so silným odkazom


Snímka zdroj: (ZMOS).


Partizánska lúka na Podbanskom bola v nedeľu 30. augusta 2020 dejiskom regionálnych osláv 76. výročia Slovenského národného povstania. Zúčastnil sa ich aj brigádny generál vo výslužbe, priamy účastník Slovenského národného povstania, 98-ročný Ján Iľanovský.


Ten si spolu s predsedom Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši Jánom Martinkom prevzal pamätnú medailu, ktorú im odovzdal prezident Klubu vojenských výsadkárov Slovenskej republiky Viktor Puchoň.

„Nesmierne si vážim, že pán brigádny generál vo výslužbe Ján Iľanovský nás aj v takomto veku poctil svojou návštevou. Vo svojom príhovore povedal, že vždy slúžil, slúži a bude slúžiť svojej vlasti. To je veľmi silný odkaz aj pre tie generácie, ktoré prídu po nás,“ povedal predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger, ktorý prijal pozvanie na regionálne oslavy. Ich organizátorom bola tento rok obec Východná, ktorej starosta Pavel Krupa privítal všetkých hostí.

Bola medzi nimi aj zástupkyňa veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku, zástupcovia Liptovského Hrádku, Vysokých Tatier, Hýb, Kráľovej Lehoty, Liptovskej Kokavy, Liptovskej Porúbky, Pribyliny, Štrby (na čele so starostom a bývalým dlhoročným predsedom Združenia miest a obcí Slovenska Michalom Sýkorom), Vavrišova a Važca. Pozvanie prijali aj predstavitelia Štátnych lesov Tanapu, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Liptovskom Mikuláši a v Poprade, generálny duchovný ekumenickej pastoračnej služby ozbrojených síl a ozbrojených zborov Slovenskej republiky Viktor Sabo, zástupcovia Klubu vojenských výsadkárov Slovenskej republiky a občianskeho združenia Spoločnosť rodákov a priateľov Ruska – Beriozka.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Mimoriadna schôdza parlamentu nie je systematickým riešením problémov
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s mimoriadnou schôdzou Národnej rady Slovenskej republiky konštatuje, že parlament by mal problémy, ktoré trápia obyvateľov riešiť priebežne, systematicky a s mierou poznania dopadov.
viac
09.12.2020
B. Tréger: Účinná prevencia je najlepší spôsob predchádzania problémom
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v utorok (8.12.) zúčastnil rokovania s prezidentom Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky Pavlom Ceľuchom a tiež so zástupcami Prezídia Hasičského a záchranného zboru.
viac
28.08.2021
Na vojenskom cintoríne upravili hroby a zelenú pláň
Cintorín, ktorý sa týči nad Liptovským Mikulášom a je najväčším pohrebiskom príslušníkov 1. československého armádneho zboru nielen na území Slovenska, ale aj celého bývalého Československa, slávnostne posvätili a symbolicky sprístupnili v piatok 27. augusta 2021.
viac
30.08.2021
Regionálne oslavy SNP aj s účasťou zástupcov ZMOS
Regionálne oslavy 77. výročia Slovenského národného povstania sa uskutočnili na Partizánskej lúke na Podbanskom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %