Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.01.2021 09:30

R. Rybníček: Primátori krajských miest chcú pomôcť s vakcináciou


Na archívnej snímke Richard Rybníček. Snímka zdroj: (tasr).


Primátori krajských miest iniciovali stretnutie s predstaviteľmi ministerstva zdravotníctva o pomoci štátu pri zriaďovaní vakcinačných centier. Informoval o tom primátor Trenčína Richard Rybníček.


„Chceli by sme pomôcť štátu zriaďovať vakcinačné centrá, zatiaľ v krajských mestách. Ak to bude možné, chceli by sme to urobiť ešte vo februári. A potom postupne v ďalších mestách,” povedal trenčiansky primátor.

Rybníček je presvedčený, že samospráva musí štátu vo vakcinovaní pomôcť. „Myslím si, že začneme zriaďovať vakcinačné centrá v krajských mestách, aby sme pomohli s rýchlosťou vo vakcinácii. Samozrejme, dôležité je, aby štát doviezol čo najviac vakcín. Ale myslím si, že bez samosprávy to štát opäť bude zvládať s veľkými ťažkosťami. Takže my sme pripravení pomôcť,” podotkol trenčiansky primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2021
Mestá umožnia svojim obyvateľom dať sa otestovať cez víkend
Všetkých 56 slovenských miest, ktoré sú členmi Únie miest Slovenska (ÚMS) a žije v nich takmer 2 milióny obyvateľov, umožní svojim obyvateľom dať sa cez víkend otestovať.
viac
26.01.2021
Stanovisko Únie miest Slovenska ku skríningovému testovaniu
Únia miest Slovenska (ÚMS) žiada predsedu vlády, aby urýchlene zvolal konzílium odborníkov, aj za účasti predstaviteľov samosprávy.
viac
05.05.2021
Únia miest Slovenska: Vráťme mestám práva
Rok 2020, rok pandémie, ukázal a potvrdil, že mestá a obce sú najstabilnejším prvkom štátu a predstavujú najvyšší stupeň bezpečnosti pre svojich obyvateľov.
viac
20.05.2022
Mestá štrajkujú, požiadajú o pomoc aj prezidentku
Silné a bezpečné mestá pre ľudí budú zrejme čoskoro minulosťou. Štát svojimi opatreniami naďalej ukazuje, že mu nezáleží na fungovaní samospráv, naopak, správa sa tak, že mu prekážajú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %