Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
30.03.2022 10:35

Pustnúca poliklinika sa zmení na bývanie


Budova bývalej polikliniky v Prievidzi. Snímka zdroj: (tasr).


Pustnúce budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly v Prievidzi sa zmenia na byty a parkovacie miesta. So zámerom prišiel súkromný investor, ktorý získa objekt do svojho vlastníctva prostredníctvom zámeny pozemku s doplatením. Zámenu majetku schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní 28. marca.


"Mestské zastupiteľstvo podporilo zámer zámeny majetku, ktorým sme vyriešili viacero problémov v meste. Najzásadnejší bol problém polikliniky, jej chátrania, pričom sa tam zdržiavali neprispôsobiví obyvatelia," povedala primátorka Katarína Macháčková.

Objekt bývalej polikliniky podľa nej nadobudne súkromný vlastník, ktorý sa tam zaviazal vybudovať byty a k nim adekvátny počet parkovacích miest.

"Samospráva zamení objekt s pozemkom s verejnou zeleňou na sídlisku Zapotôčky v hodnote približne 100 000 eur, na ktorom by sa mohlo v budúcnosti stavať a je vo vlastníctve investora. Ten ešte doplatí rozdiel medzi nehnuteľnosťami. Spolu ide o sumu takmer 700.000 eur, aj po ekonomickej stránke je to tak pre mesto výhodné," priblížila primátorka.

Mesto bude o využití nadobudnutého pozemku podľa nej uvažovať, obyvatelia sa tak nebudú môcť obávať, že im tam postavia pohostinstvo. Investor by mal pristúpiť k rekonštrukcii polikliniky po zabezpečení všetkých potrebných projektov a povolení. Macháčková deklarovala, že mu bude mesto nápomocné.

Budovy bývalej polikliniky získalo mesto do svojho vlastníctva minulý rok prostredníctvom zámeny majetku s Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK). Na odpredaj objektu vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž, tá nebola úspešná. O odpredaj polikliniky sa neúspešne pokúšal v minulosti i TSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
Z nevyužívanej budovy bývalej školy spravia zariadenie pre seniorov
V obci Píla v okrese Žarnovica sa rozhodli nájsť nové využitie pre nevyužívanú budovu bývalej základnej školy. Vďaka dotácii z objektu spravia zariadenie sociálnych služieb pre seniorov.
viac
16.03.2022
Pustnúcu bývalú polikliniku chce investor prebudovať na byty
Pustnúce budovy bývalej polikliniky na sídlisku Píly sa môžu zmeniť na byty a parkovacie miesta. So zámerom prišiel súkromný investor, ktorý by chcel objekt získať do svojho vlastníctva prostredníctvom zámeny pozemku s doplatením. O jeho návrhu budú ešte rokovať mestskí poslanci.
viac
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
05.08.2023
V areáli bývalej píly plánuje mesto vybudovať promenádu
Malacky začali v areáli bývalej píly budovať novú promenádu, ktorá v budúcnosti prepojí Pezinskú ulicu s novou športovou arénou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %