Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
11.07.2023 03:20

Psy do Parku J. A. Baťu a Vodného hradu po novom nepustia


Ilustračná snímka.


Majitelia nebudú môcť po novom vodiť svoje psy do Parku J. A. Baťu na Námestí SNP v Partizánskom i areálu Vodného hradu v Šimonovanoch.


Aktualizáciou príslušného všeobecne záväzného nariadenia (VZN) samospráva definovala i verejné priestranstvá, kam budú môcť chodiť psy na vôdzke. Miestnu normu schválili mestskí poslanci na svojom poslednom rokovaní koncom júna.

Aktualizáciou VZN o niektorých podmienkach držania psov v meste Partizánske radnica reagovala na protest prokurátora, ktorý namietal jeho časť o voľnom pohybe psov. Podľa neho sa jeho pôvodné znenie javilo tak, že voľný pohyb psov je zakázaný v celom meste. Radnica protestu vyhovela a spracovala aktualizáciu, v ktorej taxatívne vymedzila priestranstvá, v ktorých musia byť psy na vôdzke a kde nemôžu chodiť.

Vstup so psom majú majitelia zakázaný i do areálov škôl, na detské ihriská, kúpalisko, cintoríny a trávnaté plochy okolo Pamätníka SNP.

Voľný pohyb psov po novom zakázala radnica najmä v parkoch, a to v Parku M. R. Štefánika na Hrnčírikovej ulici, Parku Eliáša Pravotického vo Veľkých Bieliciach, Parčíku Alexandra Dubčeka, na pešej zóne na Námestí SNP, v chránenom prírodnom areáli Bielické bahná, na Námestí Luhy, v Lesoparku Šípok a na spoločnom chodníku pre cyklistov a chodcov na pravej strane rieky Nitra. Vodiť psa tam môžu ľudia len s vôdzkou pripevnenou na obojku alebo prsnom postroji.

VZN upravuje i náležitosti o znečistenií verejného priestranstva psami.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2019
MsZ schválilo nové VZN o úhrade nákladov v školských jedálňach
Poslanci Mestského zastupiteľstva v Senici na svojom štvrtkovom zasadnutí schválili návrh Všeobecného záväzného nariadenia, ktoré hovorí okrem iného aj o podmienkach úhrady stravy v školských jedálňach. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Senica Viera Barošková.
viac
20.12.2019
Nové VZN by malo zvýšiť bezpečnosť a upravuje aj stavebný ruch
Večierky v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto budú otvorené iba od 06.00 do 23.00 h. Upravuje to nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktoré prijali staromestskí poslanci na utorkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva.
viac
02.07.2020
Primátor P. Bročka nechce dotovať krajské inštitúcie zníženými daňami
Primátor Trnavy Peter Bročka nevidí žiadny dôvod, aby mesto naďalej dotovalo kultúrne i zdravotnícke inštitúcie iných zriaďovateľov formou zníženej dane z nehnuteľnosti.
viac
28.04.2023
Mesto zvýši daň za ubytovanie i nevýherné hracie prístroje
Návštevníci Partizánskeho, ktorí prespia v ubytovacích zariadeniach na území mesta, zaplatia vyššiu daň za ubytovanie. Stúpne i daň za nevýherné hracie prístroje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %