Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.03.2017 10:54

Primátor predloží poslancom pôvodné VZN o zákaze hazardu


Starostovia sa zhodli, že primátor má VZN predložiť tak, ako bolo pôvodne navrhnuté.


Petičný výbor zložený zo starostov mestských častí na čele s primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom sa vo štvrtok (2. 3.) stretol, aby prediskutoval ďalší postup pri všeobecne záväznom nariadení o zákaze hazardu.


Petičný výbor poveril primátora, aby opätovne predložil pôvodný návrh VZN na rokovanie mestského zastupiteľstva.

„Bola by škoda, aby sa celá takmer dvojročná práca petičného výboru a vôľa viac ako 130-tisíc Bratislavčanov zmarila kvôli jednému chýbajúcemu hlasu. Chcem, aby sme o tomto návrhu hlasovali opäť,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Starostovia sa zhodli, že primátor má VZN predložiť tak, ako bolo pôvodne navrhnuté. Je potom na zodpovednosti poslancov, či počas rokovania mestského zastupiteľstva podajú pozmeňovacie návrhy, o ktorých sa bude hlasovať. Zároveň však podotkli, že optimálne by bolo schváliť úplný zákaz a nezamotávať sa do vývrtky výnimiek. Primátor na stretnutí ubezpečil starostov, že hlasovanie o tej istej veci dvakrát po sebe je v súlade s rokovacím poriadkom.

Na Mestskom zastupiteľstve dňa 16. 2. 2017 hlasovalo zo 41 prítomných poslancov za zákaz hazardu 24 poslancov, 5 sa zdržalo a 12 nehlasovalo. Návrh na plošný zákaz hazardu v Bratislave neprešiel napriek tomu, že na januárovom zastupiteľstve všetci 39 prítomní poslanci jednomyseľne odhlasovali požiadavku, aby primátor predložil návrh VZN s úplným zákazom hazardu v Bratislave.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2016
Primátor Bratislavy víta schválenú novelu zákona o hazardných hrách
Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal víta, že parlament definitívne schválil novelu zákona o hazardných hrách z dielne ministerstva financií.
viac
17.02.2017
V. BAJAN: Som rozčarovaný zo záveru celodennej diskusie
Stanovisko poslanca V. Bajana k včerajšiemu mestskému zastupiteľstvu.
viac
20.02.2017
Zastupiteľstvo, primátor a hazard
Vyhlásenie primátora Iva Nesrovnala (zo 17. 2. 2017) k štvrtkovému hlasovaniu poslancov o hazarde.
viac
31.03.2017
Poslanci mestského zastupiteľstva schválili zákaz hazardu v Bratislave
Všeobecne záväzné nariadenie o zákaze hazardu, ktoré na včerajšom zasadnutí mestského zastupiteľstva predložil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal bolo prijaté. Z 30 prítomných poslancov hlasovalo 27 za, dvaja nehlasovali a jeden sa zdržal. Znamená to, že hazard z Bratislavy postupne zmizne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %