Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
25.01.2022 03:20

Pri gymnáziu v Dunajskej Strede postavia novú telocvičňu za 867 000 eur


Gymnázium Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede.


Do konca roka by mala v Dunajskej Strede pribudnúť nová školská telocvičňa. Pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu ju začal budovať zriaďovateľ školy Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v hodnote 867 000 eur, v utorok stavbu slávnostne odštartovali. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.


„Pokračujeme v realizácii rozsiahleho plánu na rozvoj športovej infraštruktúry vo všetkých siedmich okresoch Trnavského kraja. Moderné športovisko v Dunajskej Strede prepojíme s už existujúcim objektom v areáli školy. Verím, že nová hracia plocha, šatne, sociálne zariadenia, ale aj miestnosť na gymnastiku vytvoria priestor na športovanie nielen pre študentov, ale aj pre širšiu komunitu v meste,“ uviedol Viskupič.

Odovzdanie staveniska úspešnému uchádzačovi, ktorý vzišiel z verejného obstarávania, OSP Danubius DS, s. r. o., sa konalo už v decembri 2021. Odvtedy sa uskutočnili prípravné práce, plánovaný koniec výstavby je v decembri.

„Podobne ako v prípade výstavby telocvične v Gbeloch, chceme aj na tento projekt získať dotáciu z Fondu na podporu športu. Požiadame o spolufinancovanie vo výške 520 000 eur,“ doplnil Viskupič s tým, že v závere minulého roka krajskí poslanci schválili vyčlenenie 200 000 eur pre mesto Dunajská Streda na prekrytie ľadovej plochy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2020
Expresná linka spojí Dunajskú Stredu s Bratislavou za 50 minút
Trnavský samosprávny kraj 2. septembra 2020 spustí novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Župa tak ponúka ľuďom pohodlnejšiu, rýchlejšiu a ekologickejšiu alternatívu k osobnej automobilovej doprave.
viac
17.02.2022
TTSK požiadal o ďalšiu dotáciu z Fondu na podporu športu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu na spolufinancovanie výstavby telocvične pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
17.05.2022
TTSK získal grantové prostriedky na športovú infraštruktúru
Novú telocvičňu pre Gymnázium Ladislava Dúbravu s vyučovacím jazykom slovenským v Dunajskej Strede postaví jeho zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
27.09.2022
V Trnave, Senici a Dunajskej Strede bude veľtrh Kam na strednú
V Trnave a následne aj v Dunajskej Strede a Senici pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sériu podujatí pre žiakov základných škôl Kam na strednú 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %