Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
13.04.2021 01:20

TTSK požiadal o príspevok z Fondu na podporu športu na telocvičňu v Gbeloch


Predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič. Snímka zdroj: (tasr).


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) požiadal o príspevok vo výške 50 percent na výstavbu telocvične pri Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Gbeloch. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.


Žiadosť je podaná v rámci historicky prvej výzvy Fondu na podporu športu, ktorá je zameraná na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry.

Výstavba telocvične sa začala v marci tohto roka a kraj zatiaľ používa vlastné zdroje v celkovej predpokladanej výške 864 000 eur. „Študenti, ale aj obyvatelia mesta a širšieho okolia na telocvičňu čakajú vyše 70 rokov. Objekt bude moderný a multifunkčný. Samozrejmosťou bude kvalitné vybavenie a zázemie. V rámci realizácie stavby už prebehli búracie a výkopové práce. V krátkej dobe bude na vybetónovaných železobetónových pásoch zhotovená základová doska. Otvorenie telocvične plánujeme na jar 2022,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Škola doteraz nedisponovala vlastnou telocvičnou. Vyučovacie hodiny telesnej výchovy boli zabezpečované prenájmom vzdialenej telocvične, ktorá patrí základnej umeleckej škole. Vonkajšie multifunkčné ihrisko je v neuspokojivom technickom stave a asfaltové ihrisko sa aktuálne nevyužíva na kolektívne športy.

Vzhľadom na stav projektovej prípravy a realizácie kraj požiadal o príspevok z fondu v maximálnej možnej výške práve na tento projekt, ide o 430 855 eur. Prostriedky môžu byť použité okrem samotnej výstavby aj na stavebný dozor či materiálno-technické vybavenie. Zámer odobrili krajskí poslanci na svojom ostatnom rokovaní. Ambíciou kraja je zapojiť sa aj do ďalších podobných výziev fondu.

„Trnavský kraj v tomto roku začne s realizáciou rozsiahleho plánu na rozvoj športovej infraštruktúry, ktorá sa nachádza pri našich stredných školách vo všetkých siedmich okresoch. Na výstavbu a rekonštrukciu 13 telocviční a vonkajších športovísk máme v rozpočte vyčlenených viac ako sedem miliónov eur,” informoval predseda TTSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.10.2018
Výzva pre malé projekty otvorená
BSK je od roku 2016 členom Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh s ručením obmedzeným. To 3. septembra 2018 vyhlásilo Výzvu na predkladanie žiadostí o finančný príspevok v rámci Fondu malých projektov Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko.
viac
23.06.2020
Kraj zriadil fond prvej pomoci na podporu kultúry so sumou 165 000 eur
Prvá pomoc pre kultúru v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) má podobu 165 000 eur. Takouto sumou kraj podporí nezávislú kultúru i organizácie vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Informoval o tom v pondelok predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
17.02.2022
TTSK požiadal o ďalšiu dotáciu z Fondu na podporu športu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu na spolufinancovanie výstavby telocvične pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
17.05.2022
TTSK získal grantové prostriedky na športovú infraštruktúru
Novú telocvičňu pre Gymnázium Ladislava Dúbravu s vyučovacím jazykom slovenským v Dunajskej Strede postaví jeho zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %