Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
17.05.2022 09:30

TTSK získal grantové prostriedky na športovú infraštruktúru


Ilustračná snímka: (tasr).


Novú telocvičňu pre Gymnázium Ladislava Dúbravu s vyučovacím jazykom slovenským v Dunajskej Strede postaví jeho zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK).


Na dielo v hodnote 867 000 eur získal dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 520 000 eur, informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič. Stavebné práce by mali byť dokončené tento rok.

Objekt telocvične bude pozostávať z dvoch častí, hracej plochy so šatňami na prízemí, na vrchnom poschodí bude technická miestnosť, strojovňa vzduchotechniky a učebňa gymnastiky. "So žiadosťou o dotáciu z fondu sme uspeli už druhýkrát. Vlani sme získali 430 000 eur na výstavbu telocvične v Gbeloch. Obe investície sú súčasťou rozsiahleho plánu na rozvoj športovej infraštruktúry pri našich stredných školách v hodnote viac ako sedem miliónov eur. Moderné a funkčné priestory v rôznych častiach TTSK budú slúžiť študentom i verejnosti," uviedol Viskupič.

Vo výzve fondu uspeli aj ďalšie dva projekty, ktoré TTSK finančne podporí. Na rekonštrukciu plavárne v areáli Materiálovotechnologickej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Trnave kraj prispeje 400 000 eurami. Na prekrytí ľadovej plochy v Dunajskej Strede sa bude podieľať sumou 200 000 eur. Podľa Viskupiča je šport odvetvím, v ktorom sa ťažko hľadajú peniaze. "Nám však záleží na rozvoji možností športového vyžitia a zdravého životného štýlu obyvateľov. To platí dvojnásobne v prípade dlhodobo nedostatkovej infraštruktúry," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2021
Pri rieke Nitra má vyrásť nová športová hala
Pod Nitrianskym hradom by v budúcnosti mala vyrásť nová športová hala. Stáť by mala medzi severnou tribúnou futbalového štadióna a riekou Nitra.
viac
25.01.2022
Pri gymnáziu v Dunajskej Strede postavia novú telocvičňu za 867 000 eur
Do konca roka by mala v Dunajskej Strede pribudnúť nová školská telocvičňa. Pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu ju začal budovať zriaďovateľ školy Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v hodnote 867 000 eur, v utorok stavbu slávnostne odštartovali. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
17.02.2022
TTSK požiadal o ďalšiu dotáciu z Fondu na podporu športu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu na spolufinancovanie výstavby telocvične pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
02.04.2022
Branislav Tréger na zasadnutí Fondu na podporu športu
Jubilejného 30. zasadnutia správnej rady Fondu na podporu športu (FNPŠ), ktoré zvolal a viedol jej predseda Ladislav Kližan, sa zúčastnil aj predseda ZMOS a primátor mesta Liptovský Hrádok Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %