Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
16.07.2022 03:15

Pre EYOF niektoré športoviská pre verejnosť zatvoria


EYOF - Olympic.sk


Pre júlový Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) Banská Bystrica 2022 budú niektoré banskobystrické športoviská pre verejnosť zatvorené. TASR o tom informovala Zdenka Marhefková z mediálneho tímu festivalu s tým, že to bude niekoľko dní pred začiatkom a aj počas trvania podujatia.


Pripomenula, že krytá plaváreň na Štiavničkách bude pre verejnosť zatvorená od 18. júla od 14.00 h do 1. augusta. "Súťaže dievčat a chlapcov v plávaní budú môcť fanúšikovia tohto športu sledovať v areáli Športového parku EYOF na Štiavničkách s kapacitou 400 ľudí," podotkla.       

Pre návštevníkov bude v termíne od 18. júla do 2. augusta nedostupné aj banskobystrické plážové kúpalisko. "Tento priestor poslúži počas celého trvania EYOF pre športové výpravy a účastníkov ako oddychová zóna a zóna určená na stravovanie," konštatovala.                   

Doplnila, že zatvorené pre ľudí na športovanie bude od 20. júla do 2. augusta aj banskobystrické tenisové centrum. V jeho areáli budú športové súťaže v bedmintone a tenise. Na zápas športovcov však podľa Marhefkovej vstup záujemcov umožnia.       

Poznamenala tiež, že všetky športoviská v týchto dňoch pripravujú tak, aby spĺňali potrebné štandardy pre zorganizovanie športového podujatia. "Fanúšikovia budú môcť prísť povzbudiť mladé športové talenty takmer na všetky športoviská, na ktoré je vstup bezplatný," ukončila.       

V rámci EYOF Banská Bystrica 2022 sa predstavia športy na trinástich športoviskách v Banskej Bystrici, Badíne, Slovenskej Ľupči, Detve a vo Zvolene. Budú to atletika, basketbal, bedminton, cyklistika, džudo, hádzaná, plávanie, športová gymnastika, tenis a volejbal. Festivalu sa zúčastní 3500 účastníkov zo 48 krajín Európy. Podujatie bude na strednom Slovensku od 24. do 30. júla.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2020
Maskotom EYOF 2021 bude banský škriatok, hľadá sa jeho podoba
Súťaž je určená pre širokú verejnosť od najmenších detí a mládeže až po profesionálov. Ich úlohou je do 28. februára vytvoriť návrh podoby permoníka, ktorý bude symbolizovať oblasť Banskej Bystrice.
viac
08.03.2021
Obnova štadiónov pre profesionálov i športové talenty napreduje
Významné banskobystrické športoviská ako zimný štadión, tréningové futbalové ihrisko na sídlisku Radvaň či atletický a futbalový štadión na Štiavničkách prechádzajú v poslednom období rekonštrukciou za milióny eur.
viac
20.03.2021
500 dní do EYOF 2022: Začína sa nábor dobrovoľníkov
Úspech veľkých športových podujatí vrátane olympijských hier často závisí od dobrovoľníkov, ktorí sú ich najviditeľnejšou súčasťou. Inak to nebude ani na Európskom olympijskom festivale mládeže 2022 Banská Bystrica.
viac
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %