Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.11.2017 02:41

Prácu v obnovených občianskych hliadkach získa osem ľudí


Ilustračná snímka: (int).


Verejný poriadok a bezpečnosť v uliciach Rimavskej Soboty bude v blízkej budúcnosti zabezpečovať okrem iných zložiek i osem členov miestnej občianskej poriadkovej služby.


Samospráva na tento účel získala finančné prostriedky od Ministerstva vnútra SR cez Operačný program Ľudské zdroje nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 191 000 eur, ktorý spolufinancuje približne 10 000 eurami.       

Osem členov hliadky získa vďaka tomu prácu na 36 mesiacov. Podľa slov vedúcej odboru rozvoja mesta Mestského úradu Rimavská Sobota Evy Murárikovej by to mali byť predovšetkým Rómovia. „Ich pracovná náplň je daná výzvou, v ktorej sú presne určené činnosti, ktoré môžu títo pracovníci vykonávať. Je to hlavne ochrana verejného poriadku a v súčinnosti s Policajným zborom SR i ochrana súkromného a verejného majetku, ochrana životného prostredia a plynulosť i bezpečnosť cestnej premávky,“ konkretizovala s tým, že pôsobiť budú predovšetkým na rómskom sídlisku Dúžavská cesta.       

Občianske hliadky fungovali v Rimavskej Sobote aj pred dvomi rokmi. Počas 11 mesiacov v nich pracovalo šesť ľudí, ktorí zabezpečovali trojzmennú prevádzku. „Boli určite pomocou, pretože sme nemuseli tak často chodievať na Dúžavskú cestu. Okrem iných povinností zabezpečovali verejný poriadok a svojou činnosťou pomohli nám aj štátnej polícii,“ uviedol na margo ich pôsobenia náčelník Mestskej polície Rimavská Sobota Peter Berecz.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2017
Rómske občianske hliadky by sa mohli obnoviť do polroka
Fungovanie rómskych občianskych hliadok na Slovensku by sa mohlo obnoviť do polroka. Informoval o tom splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ábel Ravasz, v súvislosti s navrhovanými opatreniami na riešenie problému fetovania toluénu v okrese Lučenec.
viac
25.10.2017
Poprad získal prostriedky na občianske hliadky na ďalšie tri roky
Mesto Poprad uspelo s projektom Miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS), zameraného priamo na znevýhodnené skupiny obyvateľstva.
viac
04.12.2017
V Žiari nad Hronom začala opäť pôsobiť občianska poriadková služba
V Žiari nad Hronom začala od decembra opäť pôsobiť občianska poriadková služba. V uplynulom mesiaci vybralo mesto vo výberovom konaní jej ôsmich členov, na miesto koordinátorky uspela žena.
viac
21.12.2017
Rezort vnútra zvýši v škôlkach vzdelanostnú úroveň rómskych detí
V škôlkach pribudne počet detí z prostredia marginalizovaných rómskych komunít (MRK), čím sa zvýši ich vzdelanostná úroveň. Vytvorené bude inkluzívne prostredie, a to prostredníctvom zapojenia asistentov učiteľa a odborných zamestnancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %