Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.10.2020 12:25

Práce na rekonštrukcii Dúbravsko-Karloveskej radiály sa blížia k záveru


Snímka zdroj: (BSK).


Obyvatelia bratislavských mestských častí Karlova Ves a Dúbravka sa čoskoro dočkajú plnohodnotného električkového spojenia s centrom.


Posledná a zároveň najkomplikovanejšia etapa rekonštrukcie Dúbravsko-Karloveskej radiály, od tunela po Molecovu, je v záverečnom procese povoľovania. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) dostal od Hlavného mesta SR Bratislavy žiadosť o predčasné užívanie stavby. Po doručení všetkých podkladov a vykonaní skúšok vydá župa povolenie na predčasné užívanie čo najskôr.

„Modernizácia električkovej trate v Karlovej Vsi a Dúbravke je významný dopravný projekt a blíži sa k spusteniu. Trať bude kompletne zmodernizovaná a cestovanie bude oveľa komfortnejšie. Bratislavská župa dostala od hlavného mesta žiadosť o vydanie povolenia na predčasné užívanie. Ide o zložitý administratívny proces a robíme všetko pre to, aby sme povolenie mohli vydať čo najskôr,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Bratislavský samosprávny kraj ako špeciálny stavebný úrad pre mestské dráhy na základe žiadosti Hlavného mesta SR Bratislavy spúšťa konanie na predčasné užívanie. Všetkým účastníkom konania, ktorých je niekoľko desiatok, musí byť doručené oznámenie o začiatku tohto procesu. Župa bude informovať účastníkov doručením oznamu do vlastných rúk. Nasledovať bude ústne pojednávanie so všetkými dotknutými stranami a po doručení potrebných dokladov vydané povolenie na predčasné užívanie.

„Práce na rekonštrukcii Dúbravsko-Karloveskej radiály sa blížia k záveru. Minulý týždeň sa dobetónoval posledný úsek jazdnej dráhy električky, prebiehajú posledné práce na dokončovaní zastávok MHD, začali sme s pokládkou rozchodníka od Tunela smerom do Karlovej Vsi, osadili sme nové stožiare trakčného vedenia, pracujeme na chodníkoch a začínajú práce na obrubníkoch či vrstvách vozovky, aby sa mohla premávka v smere do centra obnoviť v obidvoch pruhoch. Ostáva už iba niekoľko týždňov a rekonštrukcia, ktorá niekoľko mesiacov znepríjemňovala život vodičom aj cestujúcim, bude dokončená a doprava v meste sa stane rýchlejšou, pohodlnejšou a modernejšou,“ zhrnul priebeh prác primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Realizáciu poslednej etapy Dúbravsko-Karloveskej radiály spustilo Hlavné mesto Bratislava začiatkom mája 2020. Po jej dokončení sa môžu cestujúci tešiť okrem kompletnej výmeny koľají a trakčného vedenia na nové bezbariérové zástavky, moderný mobiliár, či elektronické tabule. Zásadnú zmenu predstavuje aj vybudovanie dvoch prestupných uzlov - Molecova a Damborského. Novinkou je aj zelený povrch trate.

Autor: (Lucia FORMAN, hovorkyňa BSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
V tomto týždni by mali spustiť premávku električiek do Dúbravky
V Bratislave by mali v tomto týždni začať jazdiť električky po zrekonštruovanej časti Karlovesko-dúbravskej radiály až do mestskej časti Dúbravka. Predpokladá to hlavné mesto i Dopravný podnik Bratislava (DPB) presný termín spustenia premávky však zatiaľ neuviedli.
viac
16.05.2020
Mesto podpísalo zmluvu na projekt k modernizácii Vajnorskej radiály
Mesto Bratislava pripravuje modernizáciu električkovej Vajnorskej radiály. Koncom apríla podpísalo kontrakt za 947 997 eur s DPH so spoločnosťou Dopravoprojekt na projektovú dokumentáciu, činnosť autorského dozoru a inžiniersku činnosť. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej na webe hlavného mesta.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %