Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
03.01.2022 11:30

Práce na projekte Active Zone budú pokračovať počas celého roka


Na snímke areál športového komplexu Active Zone v Poprade, ktorý by mali v tomto roku dostavať. Snímka zdroj: (tasr).


Stavebné práce na projekte Active Zone v Poprade budú pokračovať počas celého roka.


Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová potvrdila, že v závere minulého roka sa pri športovom komplexe na hlavnej ceste smerom na Svit zrealizovali stavebné práce na priepuste, stykovej križovatke a príjazdovej komunikácii. „Okrem toho sa vykonávali zemné a stavebné práce na ostatných objektoch,“ doplnila.

PSK má svoje zastúpenie v monitorovacom výbore zloženom z odborníkov, takže kraj je priebežne o stavbe informovaný. Kraj zatiaľ stavbu financuje z vlastného rozpočtu. „Otvorené sú však ďalšie rokovania so Slovenským zväzom ľadového hokeja, ministerstvom financií a Úradom vlády SR o dotácii vo výške dva milióny eur. Tieto financie by mali byť použité na dostavbu hokejovej tréningovej haly pre budúcu hokejovú akadémiu,“ dodala Jeleňová.

Predpokladané náklady na dostavbu areálu sú na úrovni 12 miliónov eur. Kraj predpokladá, že viacúčelové centrum by mohli dokončiť približne o rok. „V areáli sa má nachádzať škola, internát, viacúčelová športová hala a tréningová hokejová hala, ktoré budú sídlom Strednej športovej školy v Poprade,“ vymenovala Jeleňová.

Športové gymnázium a školu s odborom športový manažment zriadil kraj pred viac ako dvoma rokmi a v súčasnosti sídli na Francisciho ulici. Kapacitne však už do budúcna priestory nebudú postačovať pre ďalšie triedy. Preto sa má vybudovať komplexný areál, kde sa budú môcť študenti vzdelávať a zároveň pripravovať po športovej stránke.

S projektom centra prišli ešte v roku 2013 dvaja bývalí popradskí hokejisti Radoslav Suchý a Ľuboš Bartečko. Pôvodne tam mal vyrásť športovo-oddychový areál s detským ihriskom, ktorý plánovali otvoriť v roku 2015. Pre problémy s financiami sa však nedokončil. Investičný zámer schválili prešovskí krajskí poslanci vo februári minulého roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2018
Krajskí poslanci schválili výzvy na dotácie na rok 2019
Na šport, kultúru a sociálnu oblasť rozdelí Prešovský samosprávny kraj (PSK) celkovo jeden milión eur. Žiadatelia sa môžu uchádzať o finančné prostriedky v dvoch výzvach.
viac
13.02.2021
Stredná odborná škola technická v Poprade prešla veľkou modernizáciou
Stredná odborná škola technická (SOŠT) v Poprade, ktorej zriaďovateľom je Prešovský samosprávny kraj (PSK), prešla veľkou modernizáciou.
viac
18.02.2021
Nedostavaný areál Activ Zone bude sídlom Strednej športovej školy v Poprade
Poslanci prešovského krajského zastupiteľstva v pondelok (15. 1.) schválili zámer na umiestnenie Strednej športovej školy (SŠŠ) v priestoroch dnes nedostavaného športového areálu Activ Zone v Poprade.
viac
13.05.2021
Prešovská župa podporí cyklodopravu na svojom území vo výške 820-tisíc eur
Dokončiť cyklodiaľnicu Eurovelo 11, prepojiť Vysoké Tatry so Slovenským rajom, vybudovať novú cykloturistickú trasu pútnického významu na Spiši, ale aj okruh okolo Domaše. To je len zlomok plánov Prešovského samosprávneho kraja v oblasti cyklodopravy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %