Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.02.2021 09:20

Nedostavaný areál Activ Zone bude sídlom Strednej športovej školy v Poprade


Vizualizácia. Snímka zdroj: (PSK).


Poslanci prešovského krajského zastupiteľstva v pondelok (15. 1.) schválili zámer na umiestnenie Strednej športovej školy (SŠŠ) v priestoroch dnes nedostavaného športového areálu Activ Zone v Poprade.


Ako informoval predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský, projekt, ktorý presiahne čiastku desať miliónov eur zahŕňa okrem školy aj tréningovú hokejovú halu, multifunkčnú športovú halu, internát, ako aj o vybudovanie atletickej dráhy a parkovísk. Takisto bude potrebné vybudovať odbočovacie pruhy v oboch smeroch zo štátnej cesty I./18 a prístupovú komunikáciu.

Strednú športovú školu zriadil PSK pred dvoma rokmi pre potreby zabezpečenia štúdia nadaných športovcov - reprezentantov Slovenska a Prešovského kraja. Škola má dva učebné odbory, športový manažment a športové gymnázium. Aktuálne sídli v prenajatých priestoroch v budove na Francisciho ulici v Poprade. Ako sa uvádza v materiáli k zasadnutiu PSK, pôsobenie SŠŠ v týchto priestoroch je možné maximálne do začiatku školského roka 2022/23, keďže otvorenie Hokejovej akadémie pri SŠŠ vylučuje kapacitne zabezpečiť dostatok tried pre výučbu. Škola okrem toho momentálne nedisponuje žiadnym športovým priestorom a všetky hodiny športovej prípravy sa realizujú v prenajatých priestoroch. Žiaci sa presúvajú medzi športoviskami po meste.

V materiáli sa ďalej píše, že cena za odkúpenie dostavaného areálu podľa požiadaviek PSK predstavuje sumu 11 797 824 eur s DPH. V cene však nie je zarátaná atletická dráha a interiérové vybavenie. Slovenský zväz ľadového hokeja by mal prispieť sumou dva milióny eur, z Fondu na podporu športu bude PSK žiadať jeden milión eur a zo Slovenského atletického zväzu 500 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2020
Rekonštrukcia zdravotníckej školy si vyžiada 4 milióny eur
Investíciu viac ako 4 milióny eur si vyžiada rekonštrukcia 30 rokov starej budovy Strednej zdravotníckej školy v Liptovskom Mikuláši.
viac
16.11.2020
BSK predložil hlavnému mestu upravený čistopis UŠ športovo-rekreačného areálu
Bratislavský samosprávny kraj (BKS) doručil bratislavskému magistrátu čistopis urbanistickej štúdie (ÚŠ) pre projekt plánovaného športovo-rekreačného areálu na takmer deväťhektárovom pozemku v bratislavskej Petržalke.
viac
13.02.2021
Stredná odborná škola technická v Poprade prešla veľkou modernizáciou
Stredná odborná škola technická (SOŠT) v Poprade, ktorej zriaďovateľom je Prešovský samosprávny kraj (PSK), prešla veľkou modernizáciou.
viac
03.01.2022
Práce na projekte Active Zone budú pokračovať počas celého roka
Stavebné práce na projekte Active Zone v Poprade budú pokračovať počas celého roka.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %