Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
15.11.2017 12:14

Poslanci schválili odpredaj pozemkov významnému investorovi


Snímka zo zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Detve.


Mestské zastupiteľstvo v Detve v utorok 14. novembra 2017 schválilo odpredaj pozemkov na ploche Priemyselného parku Detva – Trstená pre investora Punch Precision Detva, s. r. o..


„Som rád, že sa nám podarilo nájsť investora do nášho priemyselného parku, ktorý vytvorí pre obyvateľov Detvy a Podpoľania nové pracovné miesta,“ po zastupiteľstve komentoval primátor Ján Šufliarský. Ako upresnil primátor, v období niekoľkých rokov by mal nový investor Punch Precision Detva spolu s nemeckým partnerom ZF vytvoriť viac ako päťsto nových pracovných miest.

V novom závode budú vyrábať komponenty do podvozkov osobných automobilov. Belgický investor plánuje vytvoriť minimálne 352 nových priamych pracovných miest; z toho bude 30 pracovných miest, na ktorých budú pracovať zamestnanci s vysokoškolským vzdelaním druhého stupňa.

Počas nastávajúceho roka 2018 budú stavať výrobné haly. Výrobu v Detve majú začať do konca roku 2019 a najneskôr do konca roku 2023 plánujú dosiahnuť plnú kapacitu výroby. Ďalších dvesto pracovných miest vytvorí nemecký investor, spoločnosť ZF.

Investor predložil mestu Zámer činnosti podľa zákona č. 24/2006 Z. z. o posudzovaní vplyvov na životné prostredie, teda štúdiu EIA, a doplňujúce informácie k ich žiadosti o odkúpenie pozemkov.

Spracovaná bola rozptylová štúdia, akustická štúdia, dendrologický prieskum a dopravné posúdenie, podľa ktorých je zámer činnosti tohto investora v priemyselnom parku environmentálne prijateľný a technicky realizovateľný. Nedôjde teda k prekročeniu ekologickej únosnosti prostredia. Výstavba výrobných hál, administratívnej budovy, parkovísk a prístupovej cesty k týmto objektom sa dá zosúladiť so záujmami ochrany prírody.

V priebehu roku 2018 mesto Detva vybuduje potrebné inžinierske siete a cestnú komunikáciu po hranicu priemyselného parku.

Autor: (Zuzana JUHANIAKOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.11.2017
Mestskí poslanci schválili predaj pozemkov v záhradkovej osade
Mestské zastupiteľstvo (MsZ) mesta Poprad schválilo spôsob predaja pozemkov v záhradkárskej osade (ZO) na sídlisku Západ I.
viac
15.03.2021
IPEC ukončil hrubú stavbu výskumno-vývojového centra v Senici s predstihom
Developerská skupina IPEC ako investor výstavby výskumno-vývojového centra a výrobných hál v senickom priemyselnom parku ukončila prvú fázu v predstihu. V tejto prvej fáze tu vznikne čiastočnou prestavbou a pripojenou novostavbou k už existujúcej budove výskumno-vývojové centrum.
viac
03.01.2024
Poslanci schválili zámer predaja pozemkov v priemyselnom parku
Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou na utorkovom mestskom zastupiteľstve schválili zámer odpredať vyše 75 000 štvorcových metrov pozemkov v miestnom priemyselnom parku.
viac
20.01.2024
Mesto predalo pozemky v priemyselnom parku za euro za m2
Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou schválili na piatkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva odpredaj pozemkov v miestnom priemyselnom parku. Pozemky predali za jedno euro za štvorcový meter ako prípad osobitného zreteľa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %