Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
20.01.2024 11:10

Mesto predalo pozemky v priemyselnom parku za euro za m2


Vranov nad Topľou, ilustračná snímka zdroj AdobeStock


Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou schválili na piatkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva odpredaj pozemkov v miestnom priemyselnom parku. Pozemky predali za jedno euro za štvorcový meter ako prípad osobitného zreteľa.


Vyše 75.000 štvorcových metrov na výstavbu výrobných hál získala spoločnosť Ferovopark. Podľa primátora Jána Ragana sa mesto už pred rokom a pol zaviazalo, že pozemky predá za jedno euro za štvorcový meter. "Tieto pozemky boli predtým prenajaté, keďže zmluva o eurofondoch, z ktorých bol park postavený, nám predaj neumožňovala. Od januára tohto roka môžeme pozemky predávať," povedal primátor. Podľa neho je vlastníctvo pozemkov pre firmu dôležité na získanie ďalších financií na dokončenie výstavby výrobnej haly.         

"Od začiatku sme trvali na tom, aby tam bola výroba, ktorá nebude mať negatívny dosah na životné prostredie, aby tam nebol chemický a ťažký priemysel," povedal Ragan s tým, že sa kupujúci v zmluve zaviazal, že pozemky nepredá ďalším podnikateľským subjektom, ktoré môžu negatívne vplývať na život v meste. V opačnom prípade má mesto právo odstúpiť od kúpnej zmluvy.         

Spoločnosť, ktorá začala na jeseň s výstavbou hál na výrobu tepelných čerpadiel a zásobníkov teplej úžitkovej vody, plánuje investovať viac ako 20 miliónov eur do ďalších priemyselných a logistických hál a vytvoriť minimálne 600 pracovných miest do dvoch rokov po dokončení.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2017
Poslanci schválili odpredaj pozemkov významnému investorovi
Mestské zastupiteľstvo v Detve v utorok 14. novembra 2017 schválilo odpredaj pozemkov na ploche Priemyselného parku Detva – Trstená pre investora Punch Precision Detva, s. r. o..
viac
29.03.2021
Vo Vranove nad Topľou začali stavať športovú halu
V areáli Základnej školy Juh vo Vranove nad Topľou začala samospráva s výstavbou mestskej športovej haly.
viac
03.01.2024
Poslanci schválili zámer predaja pozemkov v priemyselnom parku
Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou na utorkovom mestskom zastupiteľstve schválili zámer odpredať vyše 75 000 štvorcových metrov pozemkov v miestnom priemyselnom parku.
viac
04.01.2024
Mesto po dvoch rokoch skončilo s MHD zadarmo
Mestská hromadná doprava vo Vranove nad Topľou už nie je pre cestujúcich zadarmo. Po dvoch rokoch od jej zavedenia mesto nenašlo peniaze na dotovanie tejto služby, ktorú poskytovalo nielen pre obyvateľov mesta, ale aj celého okresu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %