Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
20.10.2021 12:30

Poslanci NSK podporili zámer vybudovať novú cestu zo Zobora


Ilustračná snímka, zdroj: TASR


Problémy s hustou dopravou a upchatými komunikáciami v nitrianskej mestskej časti Zobor by v budúcnosti mohla zmierniť nová cesta. Tá má prepojiť Zobor cez Jeleneckú a Vašinovu ulicu s výpadovkou na Zlaté Moravce.


Poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili návrh na vypracovanie dokumentácie pre účely územného rozhodnutia. „Krajské zastupiteľstvo sa zároveň uznieslo, že v rozpočte na rok 2022 vyčlení sumu 25.000 eur na vypracovanie dokumentácie,“ uviedol krajský poslanec Miloslav Hatala.       

Výstavbu komunikácie sa už dlhšiu dobu snaží iniciovať mesto Nitra. Chce ňou rozptýliť dopravu z mestskej časti Zobor. Tá sa momentálne kumuluje na Dobšinského ulici, ktorá sa po uzavretí časti Dražovskej cesty stala prakticky jedinou spojnicou medzi Zoborom a zvyškom mesta. Nová cesta by po výstavbe odklonila časť áut až na Zlatomoraveckú ulicu. „Bude z väčšej časti vedená v katastri obce Nitrianske Hrnčiarovce, mesto Nitra tam má iba malý úsek. Preto sme požiadali o podporu poslancov NSK, pretože kraj má väčšiu váhu v investorskej činnosti. Som rád, že návrh podporili a verím, že sa cesta na budúci rok začne realizovať,“ doplnil Hatala.       

Rozhodnutie krajských poslancov ocenil aj nitriansky primátor Marek Hattas. „Sme o krok bližšie k tomu, aby sme vybudovali novú cestu zo Zobora. Veľká vďaka poslancom NSK, pretože naše úsilie má tým pádom zmysel,“ dodal primátor.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.10.2017
Združenie Za silné regióny chce pomôcť vinárom nájsť cestu k zákazníkom
Pomáhať drobným vinárom pri umiestňovaní ich produkcie na trhu je jedným z mnohých zámerov občianskeho združenia Za silné regióny. Jeho hlavným cieľom je podpora domácich producentov a snaha dostať čo najviac regionálnych výrobkov na trh.
viac
03.07.2020
Trnavská župa zmodernizuje cestu na horský priechod Havran z eurofondov
Trnavská župa získala z eurofondov vyše 4 mil. eur na opravu úseku cesty horského priechodu Havran.
viac
24.05.2021
NSK podporí kandidatúru Nitry na titul EHMK 2026
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vstúpi do záujmového združenia právnických osôb s názvom Nitra 2026. Jeho cieľom je okrem vypracovania prihlášky aj celková podpora kandidatúry Nitry na titul Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 2026.
viac
27.09.2021
NSK podporí rekonštrukciu a výstavbu štadióna sumou 350-tis.eur
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) podporí projekt rekonštrukcie a výstavby atletického štadióna v Nových Zámkoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %