Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
15.04.2021 03:20

Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy


Ilustračná snímka.


Mesto Poprad aj v tomto roku odpustí podnikateľom poplatky za terasy. Cieľom je zmiernenie negatívnych sociálno-ekonomických dôsledkov pandémie ochorenia COVID-19.


Umiestnenie letnej terasy tak bude do 31. októbra bezplatné. Návrh, ktorým sa mení a dopĺňa všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o miestnej dani za užívanie verejného priestranstva, schválili v stredu (14. 4.) poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Poprade.

Z dôvodu uzatvorenia prevádzok došlo k zhoršenej finančnej situácii aj prevádzkovateľov letných terás, ktoré sú súčasťou stálych prevádzok. „Prijatím VZN sa aspoň čiastočne zmiernia negatívne dosahy pandémie nielen na podnikateľov, ale aj na ich zamestnancov. Ostatné kritériá pri užívaní verejného priestranstva - umiestnenie letnej terasy, ostávajú nezmenené,“ uvádza sa v dôvodovej správe.

Ako sa ďalej píše, letné terasy môžu byť prevádzkované, až keď nadobudne účinnosť opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR, na základe ktorého bude možné prevádzkovať „vonkajšie terasy“ podľa podmienok uvedených v tomto opatrení. „Chceme vyjsť v ústrety a opäť bezplatne umožniť všetkým, ktorí vlastnia terasy, aby mohli dobehnúť sčasti to, čo zameškali,“ podotkol počas MsZ primátor Anton Danko.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
28.05.2020
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam daň za terasy
Mesto Bratislava odpustí gastronomickým prevádzkam a kaviarňam celú výšku dane za letné terasy na pozemkoch hlavného mesta. Chce tak pomôcť podnikateľom, ktorí pre opatrenia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu utrpeli výrazné straty.
viac
02.03.2021
Za pozemky pod letnými terasami zaplatia žilinskí podnikatelia symbolické 1 euro
Za pozemky pod letnými terasami v Žiline zaplatia podnikatelia v období od 1. apríla do 31. októbra 2021 symbolické jedno euro. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka o tom rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na minulotýždňovom rokovaní prostredníctvom videokonferencie.
viac
21.02.2022
Za umiestnenie letných terás v meste sa nebude platiť ani tento rok
Prevádzkovatelia letných terás v Poprade nebudú musieť v tomto roku, rovnako ako vlani, platiť dane za záber verejného priestranstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %